SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
2021-07-04 09:21

Efter en sabbatsvinter så dök han upp när det började grönska och när det började vankas padelturnering. En 18-åring med god spelförståelse och teknik, en fin vänsterfot, en aggressiv defensiv och en bra padeluppfattning!

 

Välkommen tillbaka i träning och match säger vi till…

 … Philip Alm!

 

Den klassiska förstafrågan… Hur känns det att ha snörat på dig fotbollsdojorna igen?

Tjena tjena och tack så mycket! Det känns bra, när fotbollslusten kom tillbaka under vintern var det nästan omöjligt att inte dra på sig dojorna igen och komma tillbaka till gårn!

 

Kul! Vi som varit med sedan tidigare känner ju dig som spelare, men för våra dina nya medspelare och våra externa följare - vilka egenskaper kommer du bidra med i truppen?

Jag tror och hoppas på att jag kommer kunna bidra med en fin passningsfot och ett bra box till box spel med en iallafall någorlunda bra löpstyrka.

 

Härligt! Ny tränare och nya förutsättningar! Favoritposition på planen/vilken position får tränarna inte missa att testa dig i?
Jag skulle säga att jag känner mig mest trygg på innermittfältet då jag spelat där under de flesta av mina år i ungdomlagen, men under senaste åren när man kommit upp lite mer i seniorfotbollen så har jag fått agera vänsterback/wingback, så jag antar att det finns olika alternativ.

 

Låter kanon! 03-tränarna har utan tvekan gjort ett bra jobb med laget då ni är förhållandevis många kvar i fotbollen och framförallt i föreningen. Varför tror du att så många från just 03-laget fortfarande lirar?  Jag tror alla i vårat lag hade väldigt kul tillsammans på samt utanför planen då en väldigt stor del av oss även umgås utanför fotbollen, så varför jag tror så många har fortsatt i just denna förening är för det är en väldigt bra laganda bland de unga såsom de äldre i laget.

 

Och vilka är dina bästa minnen från pojklagstiden?

Det måste vara när vi vann serien 3 år i rad.

 

Såklart!  Några snabba korta om ditt gamla gäng då! Vem från det gamla 03-laget…

 

... Spöar du helst i sällskapsspel/kortspel? Mackan Nilsson

... Spöar du helst i Padel? Jacob Hedenström

... Är den sämsta förloraren oavsett vad? Jacob Hedenström/Frank Tjärnberg

... Har sämst musiksmak? Josef samba

... Skjuter hårdast? Kevin Sporron

... Skjuter högst? William Lindström

... Är stark som en björn?  Timmy Söderqvist

... Hade kunnat bli stjärna i vilken idrott som helst? Aa de skulle nog vara jag då möjligtvis!

 

Snyggt! Finns ytterligare några namn där att jaga tillbaka till fotbollsspel ser vi! :)

Annars då? Vad gör du när du inte spelar fotboll? 
Jag studerar Ekonomi här i Gimo på bruksgymnasiet och börjar 3an nu efter sommaren, min familj består av mamma, pappa och två äldre brorsor, på fritiden spelar jag en hel del golf, samt som ni redan har påpekat så spelar jag även en hel del padel också.

Fullt ös! Har du någon personlig målsättning med säsongen 2021? Jag hoppas på att utvecklas som fotbollsspelare ytterligare under året för att bli en så mångsidig spelare som möjligt, sedan självklart att vinna några padelturneringar med laget!

 

Bra målsättningar! Man formas ju ofta som fotbollsspelare utifrån sina tidigare tränare och framförallt av andra spelare – medspelare eller spelare ute i vår fotbollsvärld. Har du någon förebild och favoritspelare?
Skulle nog säga att min förebild inom fotbollen är min farfar som lirade en hel del boll under sin tid!, någon favoritspelare skulle nog vara Wijnaldum eftersom han är väldigt komplett som fotbollspelare.

 

Många nya spelare i truppen 2021, och säsongen har nu äntligen börjat med en seriematch för A-laget – vad tror du om laget och säsongen 2021? Vilka chanser har våra lag? Vilka matcher ser du fram emot mest i de olika serierna?  Jag tycker vi har förstärkt truppen rejält med många nya spelare som kan hjälpa laget på många olika sätt, både A och B laget har en väldigt stor chans att ta steget upp i divisioner inför nästa säsong, detta tror jag eftersom vi har bra seriösa träningar med bra närvaro. Matcherna man längtar till främst är såklart de derbyn som kommer spelas, då tänker jag främst på seriematcherna mot Höff i sexan och Almo i åttan.

 

Slutligen då några snabba kort, vad säger du om…

En fin gräsplan eller konstgräs? Gräsplan självfallet

Själv göra ett riktigt snyggt mål eller spela fram till två mål? Spela fram till två

Vad är roligast – sno bollen av en riktigt duktig forward eller dribbla förbi en grym back? Sno bollen av forwarden

Vilka vinner Allsvenskan i fotboll 2021? Gnaget, guld 2lax21

Favoritlag i Europa? Man utd

Vara fotbollsproffs i ex. östeuropa med låg lön (som du ändå kan leva på) eller ha ett högavlönat jobb civilt och spela fotboll som amatör i div 8? Div 8, e inte redo

Två timmar styrketräning eller två mil löpning? Två timmar styrketräning

45 min hård motvind eller 90 minuter regn utan vind? 90 min regn

Premier League eller Allsvenskan? Allsvenskan

 

Stort tack och än en gång varmt välkommen åter – du är ett mycket positivt tillskott i vår trupp, såväl på som utanför planen! Nu ser vi fram emot en bra höstsäsong tillsammans på Gårn!


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer