SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Seger i årets första hemmamatch
2021-06-16 11:00

Årets andra träningsmatch spelades hemma på Idrottsgården och motståndet svarade div 5-laget Knivsta IK för. Trots regnande under stor del av matchen bjöds publiken på en småtrevlig och stundtals fartfylld tillställning som slutade 4-2 till hemmalaget (2-1 i halvtid) med målskyttarna Sigge, Hakin, Ruben och Jacob.

Precis när matchen ska till att starta öppnar sig himlen. Den fotbollssuktande publiken rymmer dock inte utan kryper upp på Gårns upprustade läktare, samtidigt som tränare och spelare kryper in i våra rustade avbytarbås. Från både läktare och avbytarbås får man se en inledning där vi i vitt försöker vrida upp tempot med en aggressiv press och ett markvinnande passningsspel, medan Knivsta även dem verkligen försöker bjuda på en positiv fotboll och rulla boll hela vägen nerifrån. 

 

Dock resulterar ju dessa ambitioner också i att vi lyckas vinna boll relativt högt upp några gånger o komma till farligheter i och kring deras straffområde. Ett av dessa leder till vårt första mål där bollen till slut hittar Sigges fötter i boxen och han i sin tur avslutar distinkt. Halvleken bjuder på ytterligare två mål. Ett Knivstamål där blötan spelar oss ett spratt och ett eget där Hakin lägger en perfekt lyra över målvakten i Knivsta. En totalt sett bra halvlek där vi är det bättre laget, skapar lägen med många deltagande spelare och har kontroll på händelserna - utom i de perioder där vi tappar vår kollektiva press eller där vi inte får tag i deras playmaker centralt. 

 

Vi flyttar om lite i positionerna inför andra och får väl inte samma flyt i spelet direkt då vi inte får fast boll på samma sätt - men vi fortsätter ändå ha en bra attityd i försvarsspelet och försöker spela varierat offensivt. Ett av våra offensiva lägen skapar till slut lite flipper vid straffområdeslinjen, Ruben får tag i bollen och avslutar distinkt och otagbart för keepern. Glädjen får dock inte vara så länge för medan vi fortfarande verkar fira målet så utnyttjar Knivsta en frispark på bästa sätt och reducerar till 3-2. Vi hamnar lite på hälarna vid målet och har efter denna en period där Knivsta känns närmare 3-3 än vi 4-2. Vi tappar åter lite press och börjar slarva i våra uppspel med lite för svåra beslut och lite tveksam spelbarhet - det räcker för att Knivsta ska få lite initiativ. 

MEN så i ett av våra anfall så får vi då bevittna något som väl kanske hittills är "årets mål" hemma på Gårn när vi stångas i boxen och Jacob drar till en andraboll på bästa sätt, i en båge och med en placering som gör det otagbart för keepern. Efter det målet tar vi över matchen igen och har flera bud på mål, men när domaren blåser av tillställningen så har slutresultatet stannat vid 4-2. 

 

Jämfört med matchen mot GNIF så håller vi denna match en jämnare nivå rakt över hela matchen, både offensivt och defensivt, så vi fortsätter åt rätt håll där ute! Åter också ett plus för inställning o attityd i vitt! Kul att se! 

Knivsta ska verkligen ha en eloge för att de försökte lira boll, men sen kanske de inte hade samma offensiva spets som GNIF - vilket vi får ta med oss i vår utvärdering och analys inför det som komma ska. 

På lördag ställs vi mot div 6-laget IK Rex hemma på Gårn. Vi får hoppas att vi får till en bra prestation även då - i vårt genrep inför seriestarten veckan därpå! 


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer