SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Säsongen igång med bra prestationer i sommarvärmen!
2021-06-08 14:25

Under söndagen så var det dags för skedikaner och gästande fans att åter igen få åka "fram till Plan" för att få njuta av en stekande sol och säsongens första fotbollsframträdanden för hemmalaget Gräsö/Norrskedika och för oss - ett taggat och spelsuget Gimo herr. Resultatmässigt slutade det med uddamålsförlust för A-gänget (3-2) och klar seger för U-gänget (1-4) - sammanfattningsvis två klart godkända prestationer och en bra start på säsongen! 

A-lagsmatchen inleds mycket bra för vår del, vi får bra press på våra motståndare och kan såra både i omställningar och i det samlade spelet - där vi är det lag som har störst bollinnehav och oftast försöker ta mark spelyta för spelyta medan GNIF gärna föredrar den längre bollen upp på sin skickliga forwardstrio. 

 

Vi skapar lite halvlägen - och över hela matchen vinner vi också statistiken över "flest avslut", dock saknar vi effektiviteten i boxen - samt att GNIF-försvaret är skickliga att täcka bort och få undan de lägen som skapas. Men stort plus för inledningen - försvarsspelet över hela banan från pressande forwards, genom ett hårt jobbande mittfält ner till en tuff och aktiv backlinje som styrde skutan tillsammans med PJ i kassen. Om vi hade kunnat göra en kasse där i inledningen så kanske matchen hade fått ett annorlunda utseende - nu fick istället GNIF efter ungefär en kvart göra ett billigt ledningsmål och vi fick därefter vara det jagande laget i 90 minuter. Vi håller ändå i taktpinnen fram till vattenpausen - men efter denna jämnar GNIF ut spelet i halvleken och kan också med sin effektiva offensiv i slutet av halvleken göra ytterligare två mål. Tvåan efter en skicklig individuell prestation från GNIFS duktiga "högerforward" som efter att ha gått ifrån i duellspelet kan spela in bollen i boxen och där en Norrskedikaspelare efter att ha första skottet blockat kan trycka in sin retur i ett andra försök. Det tredje målet var en väl inövad inkastvariant med bra klass och tajming där vi missar dubblering och inte riktigt är på tå. Vi har våra lägen även under halvlekens andra halva och är sånär med att komma till vassa lägen i boxen eller att få till ett par distansavslut - men GNIF täcker antingen undan eller så får vi se bollarna smita precis utanför ramen. Men vi ska också komma ihåg att PJ och backlinjen har en del vassa räddningar och sista-sekunden-blockeringar också så hemmalaget hade absolut kunnat göra någn balja till - men sett till spel och bollinnehav kändes halvtidssiffrorna alldeles för stora. 

 

I halvtid är vi eniga om detta faktum, vi är också eniga om att vi känns starka och bara ska trumma på i andra - hitta tillbaka till inledningens aggressivitet - och öka tålamod samtidigt som vi ökar bolltempot - för att flytta motståndare, skapa ytor och själva få med fler spelare i anfallsspelet. Och framförallt. Årets första mål skulle sättas dit! 

 

Det märks att båda lagen börjar få lite trötta ben i den tryckande sommarvärmen, ytorna blir lite större åt båda håll men jag tycker att vi håller ihop det bra matchen igenom. GNIF skapar en del lägen i andra, men med både tur och skicklighet så håller vi nollan under halvleken. Denna nolla innebär också att vi faktiskt vinner halvleken med 2-0 - och har absolut också bud på en kvittering. Ena målet är en fin prestation av då nyligen inbytte Kevin Sporron som tar fart genom GNIF-försvaret och avslutar på ett mycket bra sätt, det andra en välslagen straff av Hampus Andersson - efter att han själv blivit nerdragen. Slutresultatet stannar så vid GNIF-seger 3-2 och summeringen blir en bra prestation utifrån förutsättningarna, lång tids matchovana, en ny organisation av laget och framförallt ett bra motstånd som siktar på toppen av femman med ett par vassa värvningar! Mycket intressant att bygga vidare på i Gimolägret! Långt ifrån allt är på plats - men ambition och karaktär finns där vilket är kul att se!

 

U-matchen mellan lagens andralag (vi div 8 och GNIF positionerade i div 7) blev en lika målglad tillställning som den första. Även här är det tydligt att Hagges mannar var spelsugna och första femman är riktigt bra - innan GNIF får lite ryck på oss en stund - innan vi åter kan ta över befälet och i stort kontrollerar tillställningen matchen ut.

Omar spräcker nollan efter 20 minuter efter att ha avslutat säkert bredvid GNIF-keepern och vi har sedan ytterligare chanser att utöka ledningen - men GNIF jobbar på och spelövertag till trots så är ledningen 1-0 i halvtid. Grabbarna försöker rulla boll och trots att det nästan blir ett lokalderby med halva GNIF 2 bestående av gamla Gimospelare så fastnar vi inte i något tugg utan kan - större delen av halvleken -  fortsätta försöka hålla bolltempot uppe. De gånger vi släpper in GNIF i matchen är det när vi kommer för långt ifrån motståndare defensivt - och offensivt håller i boll för länge och tappar möjlighet att spela boll framåt eller tappar boll i dumma lägen. 

 

Efter en välförtjänt andhämtning i skuggan som nu till slut hittat till Norrskedika IP så går grabbarna in i andra halvleken för att försöka sätta dit en snabb kasse för att koppla målmässigt grepp om halvleken. När vi låter bollen gå kollektivt så tar vi oss effektivt framåt i banan - och GNIFspelarna börjar krokna allt eftersom. När vi gör både 2-0, 3-0 och 4-0 (Sporron och Sayid x 2) innan första vattenpausen så har vi tydligt kopplat grepp om matchen - och har väl bud på ytterligare mål innan matchens slut. Men i perioder så fortsätter vi åter fastna lite för länge med boll vid fötter offensivt, rörelsen blir sämre och vi tappar tempo vilket bjuder in GNIF till en del omställningar och halvlägen - ett av dessa lägen resulterar i en straff och en otagbar sådan ger GNIF en reducering under matchens sista fjärdedel. Men närmare än så kommer de inte utan vi går i mål med seger 4-1 och en positiv och pigg start av säsongen även för div 8-gänget! 

 

Med två matchovana gäng på banan så ska vi såklart inte dra för stora växlar på vare sig matchbilder eller resultat - men vi konstaterar att det var riktigt kul att vara igång med matchande igen och att vi är på rätt väg både spelmässigt och gällande hjärta-lungor! Kul att se och som sagt mycket positivt att bygga vidare på inför seriestart - med hårt jobb och hängivenhet över tid kommer man långt så häng i nu boys så kan detta bli riktigt bra till slut! 


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer