SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Fartfylld offensiv kraft från de egna leden!
2021-05-25 08:40

Dags att presentera ytterligare en lirare som gått hela vägen genom våra pojklag till seniorverksamheten! 

Denna lirare kan med sin fart, teknik och spelförståelse ta stora kliv under säsongen och är användbar på flera offensiva positioner - om han vågar ta för sig både på planen och i gänget blir han en nyttig spelare oavsett matchmiljö!

 

Så efter lite vintervila säger vi helt enkelt bara...

 

 

... Kul att du är med igen Kevin Sporron! 

 

Nu har det ju gått någon månad sedan du snörade på dig skorna igen efter lite välbehövlig höst- och vintervila! Laget är ju inne i slutfasen av ”världens längsta försäsong 2.0” – hur känns det att ha anslutit till laget? Vad är den största skillnaden mot pojklagsfotbollen? Känns vi redo efter denna försäsong?

Det är ju självklart att det är tråkigt att det fortfarande är försäsong men det som är bra är att vi bara blir starkare och bättre laganda tills serien börjar. Den största skillnaden är att det är tuffare och snabbare spel.

Som på ”heltid” nyuppflyttad Gimokille i seniortruppen så räknas du såklart till de framtidsspelare som vi hoppas har många år framför sig i seniorfotbollen i föreningen på hemorten. Hur känns det att få spela seniorfotboll till 100%? Vad blir roligast? Vad blir största utmaningen?

Det roligaste kommer att vara att det blir mer fysiskt spel och snabbare spel.  Dessutom att möta nya lag man inte kört mot förut och att spela med nya personer.  Att få spela 100% seniorfotboll kommer bli en utmaning då dom flesta är äldre och större men också får man en chans att visa vad man går för.

Nu har vi äntligen fått lite besked om att få börja lira matcher! Wihoo!
Vad tror du om lagets chanser i såväl div 6 som i div 8?

Jag känner det på mig att både div6 & div8 har väldigt goda chanser att gå upp.

Gött! Ja viktigt att vi tror på det vi gör oavsett var resultaten landar i de ovissa enkelserier som väntar.

Om du skulle se dig själv i en drömroll på planen – hur skulle lagets organisation se ut och vilket position/roll skulle du själv ha? Varför känner du att den rollen passar dig bäst? Vilka är dina bästa egenskaper som spelare?
4-3-3 tycker jag är bäst och roligaste formationen att köra. I den formationen hade jag helst spelat som ytter då det är den position jag har kört mest i pojklaget och är bekväm i den rollen men striker hade jag också kunna sett mig i då det funkat bra dom 2 säsongerna innan.

Ja utifrån dina egenskaper och lagets spelidé så är känslan att du är helt rätt ute. Snabbheten är ju en av dina spetsegenskaper – finns det några i laget som är snabbare än dig på hundra meter?

Finns en del som är det.

Inga namn alltså? Ja vi får väl facit vid nästa lagaktivitet har jag hört… :)

Du har ju varit med en hel del i senior tidigare, men är väl ändå ny på heltid i seniortruppen tillsammans med övriga från fjolårets äldre pojklag.  Förutom yngre spelare så har vi ju också fått in en del nya seniorer i truppen under vinterhalvåret vilket är jättekul det också – att få in både yngre egna talanger och bland upp er med mer rutin. Vilken/vilka av de nya spelarna tycker du har imponerat mest i träningen hittills??

Utifrån de få träningarna jag har varit på hittills så tycker jag PJ har imponerat på mig mest, inte bara att han är en otroligt bra målvakt utan att styr laget extremt bra.

Vilka tror du blir årets utropstecken och kommer utvecklas mest i seniortruppen?

De jag tror kommer utvecklas mest är de unga som inte har hunnit anpassa sig till seniortruppen än.

Apropå unga lirare så hade ni ju ett väldigt duktig 03-lag och pojklagsfotbollen har sin charm där man skapar minnen för livet med ex. cuper och liknande man åker iväg på. Vilket är ditt bästa pojklagsminne? Något speciellt du saknar?

Åh det finns många bra minnen men det bästa var nog när 03-laget vann serien 3 år i rad. Det jag saknar mest är nog att vi hade en extremt bra laganda och att vi hade extremt kul på planen och utanför.

Härligt! Hoppas att vi kan skapa några bra ”seniorminnen” framöver också!

 

Några snabba korta;

Spela FIFA med polare eller Spela Spontanfotboll på Multi? Spontanfotboll!

Göra mål i seriepremiären eller göra mål i den sista avgörande matchen i oktober? Göra mål i avgörande matchen

Skjuta hårdast, dribbla mest eller springa snabbast utan boll? Skjuta hårdast!

Straffläggare, Frisparksskytt eller Långa inkast? Frisparkskytt!

Om du inte blir fotbollsproffs så kommer du bli proffs i / på vad? Padel;)

I vilken sport finns det ingen i laget som slår dig? Padel..

Vad jobbar du med om 20 år? Eget elföretag

Favoritlag i Europa? Arsenal och AIK

Någon där som skulle platsa i Gimo 2021? Finns väl några specifika som hade platsat…

 

Haha, inget namn där heller alltså? Då är det nog tveksamt om de tar en tröja…

Avslutande frågan då. Det vankas padelturnering i laget så utifrån dina svar på snabba korta så måste man ju fråga vem i laget som skulle vara din drömpartner i denna turnering?
Har hört att Alm ska snöra på sig fotbollsskorna igen så det hade varit en fin partner, men inom nuvarande lag hade jag valt Lager då vi har bra kemi! 

Ännu en spännande spelare att se utvecklingen på under säsongen – och hur bra är egentligen alla lirare på padel? Om någon månad har vi svar på den delen ryktas det om – och om Kevin hänger i med träningen så kommer vi även få se svar på positiv utveckling på fotbollsplanen också!


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer