SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
En lirare med landslagsgener och full koll på statistiken!
2021-03-09 08:30

Dags att, uppblandat med de nyförvärv som återstår att presentera, börja presentera det gäng spelare som spelat i föreningen ett tag och väljer att knyta näven för omstart i sexan 2021! Först ut är en av våra ”framtidsspelare”, en 18-åring med landslagsgener som är med och fightas om en central roll i vårt mittförsvar!

Josef Samba, kul att du tillhörde gänget som valde att knyta näven och köra på för att ta revansch 2021! Hur känns det nu inför den säsong som vi utifrån restriktionerna inte riktigt vet när den börjar?  

Tycker det känns riktigt bra faktiskt! Konditionen börjar ta sig och det ska bli kul att komma igång.

 

Man måste ju ändå säga att du utifrån din ålder bara är i början av en förhoppningsvis lång fotbollskarriär – hur länge har du spelat seniorfotboll i Gimo? Har du hunnit spelat i några fler klubbar än Gimo?

Det här blir min tredje säsong med seniorfotboll, men förra säsongen var min första säsong där jag konsekvent tog plats i laget. Jag har lirat knattefotboll i Malmö-klubben Lilla Torgs FF innan jag flyttade.

 

Härligt! En redig gåsapåg i gänget alltså! Är du eller har du varit aktiv inom några andra idrotter?
Brukade även spela hockey här i Gimo, men lade av för några år sedan

 

Både hockey och fotbollslir, då har du hunnit med lite idrottsögonblick. Vilket är ditt bästa idrottsminne hittills i karriären? Bästa fotbollsminnet måste nog vara när 03-laget vann serien tre år i rad.

 

Bra gjort! Bästa spelare du spelat med? Någon ur detta framgångsrika 03-lag kanske? Vilka spetsegenskaper gjorde denna lirare så bra? 

Det har varit flera riktigt duktiga, men Avery som spelade i Gimo herr för två säsonger sedan är förmodligen den bästa. Stor, stark, snabb, teknisk och samtidigt ett bra målsinne.

 

Allt var ju verkligen inte i moll ifjol för även om div 5-platsen rann ur händerna sista omgångarna och Covid lade en skugga över hela säsongen så var det ju med små marginaler ni åkte ur. Vilken var lagets bästa match 2020 och fanns det något bra att ta med oss till 2021?
Svårt att komma på något riktigt bra från den säsongen tyvärr, men kommer ihåg att vi gjorde en väldigt stabil och bra match mot HÖFF i upplandscupen i början av säsongen.

 

Hur ser du tillbaka på 2020 sett till dina egna prestationer på planen?

Jag är ganska nöjd med mina prestationer sett över hela säsongen. Självklart fanns det matcher när man inte kom upp i nivå, men jag tycker ändå att det för det mesta kändes stabilt.

 

Bra där! Men nystart och nya tag nu då! Nytt i tränarstaben, två lag i seniorspel och mycket nytt i truppen! Hur är känslan gällande laget och lagbygget?

Det känns väldigt positivt nu inför säsongsstarten. Tycker att vi har en bredare och mer rutinerad trupp än förra säsongen och en engagerad ledarstab med en tydlig kravbild så känslan är bara bra. Jag tycker att alla nya som kommit verkligen har kommit in bra i laget och tar för sig och bidrar, många känner ju varandra sedan tidigare vilket såklart underlättar, men alla har gjort det väldigt bra hittills.

 

Har du hunnit kika på div 6-serien och/eller div 8-serien 2021? Vad tror du/vet du om motståndet? Vilka matcher ska publiken se fram emot lite extra?

Har inte så bra koll på de andra lagen i någon av serierna, men UIF som ramlade ner med oss från femma kan bli intressant. Sedan är alla derbyn självklart roligast att se/spela så det är väl de man ser fram emot mest.

 

Din egen roll i laget då, hur ser du på den?

Jag glider väl mest omkring haha, är ju varken en av de äldre i laget eller en av de allra yngsta så jag chillar lite i mitten bara.

 

Haha. Då är det slutchillat och dags att kliva fram nu! Vilka är de styrkor du främst tillför i lagbygget? Några personliga målsättningar med kommande säsong? 
Jag tycker att jag är lugn och bolltrygg och bra på att positionera mig. Den här säsongen vill jag bara utveckla mitt spel så mycket som möjligt och bli ännu bättre på det jag gör.

 

Vem har du ärvt dina förmågor ifrån?

Får nog säga att fotbollsförmågorna kommer från farsan som spelade i ungdomslandslag i Senegal.

 

Spännande! Det var det nog få som visste! J Och annars då? Vad gör du förutom att spela fotboll i Gimo herr? Om du nu hinner med någon fritid – några favoritsysselsättningar?

Jag går just nu på Samhällsprogrammet på Bruksgymnasiet så det är ofta plugg som gäller under skolveckorna. På helgerna blir det väl någon pokerrunda med kompisarna då och då, men förutom det är det inte så många specifika sysslor man ägnar sig åt.

 

Ni som har koll på laget sen tidigare får ta fem ”interna” snabba korta:

 

Vem i laget skjuter hårdast? Ruben

Vem spelar hårdast (men juste)? Nisse
Vem i laget är snabbast? Hakin
Vem i laget når högst i en nickduell?  Isak C

Bäst i laget på skidåkning? Collin var en jävel på det senast:)

 

Och avslutningsvis ett antal mer allmänna snabbfrågor:


Bästa sportrelaterade film?
Remember the Titans!
Bästa träningsmusiken? EDM
Bästa tv-programmet? Fresh Prince of Bel-Air

Samba eller Zumba? Samba såklart!
Styrketräning eller konditionsträning? Styrketräning
Skidsemester eller sol-och-bad-semester? Sol-och-bad
Solen i ögonen eller motvind? Motvind

Bästa fotbollspelaren genom tiderna? CR7
Bästa fotbollsarenan du spelat på? Eleda stadion (Malmös hemmaborg)

Bästa fotbollslaget förutom Gimo? Malmö ff


MFF:are alltså Samba! Då känner du kanske till namnet igen ”Samba-Erik” Johansson, en dribblingskung som var med och tog SM-silver med MFF 2002? Så en bonusfråga, utan att googla – vet du vilken statistik han är i topp på i Allsvenskan?
Haha, har faktiskt koll på den! Mest inbytta spelaren är han!

 

Wow! Imponerande må jag säga! Då får du väl ha MFF-jackan EN träningsvecka till då! :)

Vi tackar för  alla dina rappa svar Josef! Och hoppas att vår ”Samba-Josef” fortsätter utvecklas under säsongen och med mer rejäla försvarsegenskaper än ”Samba-lir” blir en viktig kugge i laget och i truppen 2021!


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer