SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Alvin och Alwin i gänget - två av våra yngsta "nya" spelare
2021-01-29 09:45
Vi har ju inte bara spelare som kommer in i vår seniortrupp utifrån. Nej den största anledningen till att vi breddat vår trupp och kan starta upp även ett div 8-lag till kommande säsong är ju att vi lyfter upp fjolårets äldsta pojklag i senior och där finns många grabbar som med tålamod och hårt jobb kommer utvecklas till mycket duktiga fotbollsspelare på sikt! Ett gäng träningsvilliga killar som också kommer att presenteras här eftersom - som nya spelare i vår seniortrupp – och först ut ur gänget är dessa två grabbar!

Välkomna in i gänget Alvin ”Hagge” Hagstedt och Alwin Lager 


Uppflyttade i senior på heltid! Riktigt roligt tycker vi! 

 

Vi är ju inne i en period där det kan kännas lite tufft både i ben och huvud, men ni och övriga truppen kör på riktigt bra! Hur känns det såhär efter en månad av försäsongsträning? Vad är den största skillnaden mot pojklagsfotbollen?  

Lager -Jag tycker den största skillnaden är hårdare spel och snabbare spel och man måste jobba hårdare för att få sin plats i laget och utmana sig själv. Det känns bra på försäsongen för många spelare är duktiga och om vi får en bra laganda och får ihop spelsystemet så tror jag vi kommer vinna 6an och 8an i respektive lag 

Hagge - Det är ju jobbigt nu på försäsongen men det kommer bara göra oss starkare och bättre när säsongen startar. Seniorfotboll är mer fysisk med dem äldre och spelet går snabbare. 

 


Om ni får sätta ord på den andres bästa egenskaper som fotbollsspelare – vilka egenskaper skulle det då vara?
Lager -Alvins bästa egenskaper skulle jag säga är att han har otroligt bra inställning när han går in på planen och han kämpar för laget och ger aldrig upp, han är duktig med boll och bra på att läsa spelet och vara rätt i position i anfall och försvarspel. 

Hagge - Lager är en väldigt bra försvarare med ett bra tillslag och bra spelförståelse.


 
Bästa egenskaperna hos den andra utanför fotbollsplanen?  

Lager -Alvins att han alltid är ledig för sina vänner för ska man ska till plan eller göra något så kan han alltid vara med. han tar kompisarna före det mesta och därför är det bra att ha honom som vän 

Hagge- Lager är en rolig och trevlig kille vid sidan av planen. 

 

 

Ni är ju båda två två framtidsspelare som vi hoppas har många år framför er i seniorfotbollen. Endast 15 år gamla så är det ju inget snack om att ni med tålamod och hårt jobb båda två förhoppningsvis kommer vara viktiga kuggar i laget och i föreningen på längre sikt – och redan kommande säsong kommer ni få möjlighet att ta för er ordentligt i främst det nystartade div 8-laget (till att börja med – sen vet man inte var utvecklingen tar er under en säsong!).

Så utifrån den nya förutsättningarna - hur känns det att få spela seniorfotboll till 100%? Vad blir roligast och vad blir största utmaningen? Vad tror ni om lagets chanser i såväl div 6 som i div 8? 
 

Lager - Det roligaste kommer vara att det blir mer fysiskt spel mycket tacklingar och möta mycket nya lag. Det kommer bli kul att köra 100% senior nivå, fast man saknat pojklaget, men man får lära känna mycket härliga människor och utmana sig själv för att få en plats i laget.  

Största utmaningen kommer bli att lära sig nya speltaktiken och lära sig hur alla lagspelare spelar och hur bra de spelar och kunna läsa av dem i spelet. Tycker även det kommer bli svårt att vänja sig med det fysiska spelet då man annars har varit störst i pojklaget och inte alltid spelat mot så fysiska spelare så det kommer bli kul men tufft😀 

Hagge - Det kommer kännas roligt att få kunna spela med seniorerna den kommande säsongen, att få vissa vad man går för framför dem lite äldre grabbarna. Det kommer vara en utmaning just för att jag inte är den mest fysiska killen men jag tror att det kommer gå bra. Jag tycker att vårt div 6 lag har en bra chans att gå upp till div 5, särskilt nu när vi har många nyförvärv. Vårt div 8 lag tror jag också har en bra chans att gå upp. Om du skulle se dig själv i en drömroll på planen – hur skulle lagets organisation se ut (organisation ex. 4-3-3 eller 4-4-2) och vilket position/roll skulle du själv ha? Varför känner du att den rollen passar dig bäst? 

Lager - En 4-4-2 och spela powerstriker jag har alltid sett mig själv som en bättre variation av Zlatan och spelare som Lewandowski och Lukaku, så samtidigt som jag tycker det är kul att vara mittback så skulle det vara kul att prova på att vara striker. Jag är kanske inte den snabbaste spelaren men tycker jag är duktig på ta ner bollar och dribbla och passa. En blandning av Messi och Zlatan skulle jag jämföra med. 

Hagge - 433 tycker jag är den bästa formationen. Jag hade helst spelat som en lite mer offensiv höger ytterback. Högerbackspositionen har jag spelat i sen jag var liten så jag känner mig mer bekväm med den positionen. 

 

Ni är ju själva nya på heltid i seniortruppen, men vi har ju också fått in en del nya seniorer i truppen vilket är jättekul det också – att få in både yngre egna talanger och bland upp er med mer rutin. Vilken/vilka av de nya spelarna tycker ni har imponerat mest/sett starkast ut i träningen hittills? Vad gör denna/dessa spelare så bra? Vilka tror ni blir årets utropstecken och kommer utvecklas mest i seniortruppen? (div 6 eller div 8 spelar ingen roll) 

Lager - Jag tycker hittills att PJ och Senai har imponerat mest. Senai som är så lugn och tar alltid rätt beslut på planen och tänker ifrån lagets bästa i alla situationer och hans fina passningar fot och lugna spelstil. PJ tycker jag inte bara imponerat i målet han är otroligt bra lagspelare och hejar på alla och styr laget på ett sätt som Gimo behöver. Och tror att PJ kommer kunna göra att Gimo har stor chans att vinna 6an.  

Jag tror att vi unga spelare och de nya spelare från Uppsala kommer utvecklas mest för vi har inte kommit in i spelstilen riktigt än men vi kommer in mer och mer och jag tror att vi kommer göra väldigt bra ifrån oss i serierna då det är många duktiga spelare som har bra potential. 

Hagge: Viktor Johansson har imponerat mig mycket sen han kom hit till Gimo och tränade. Visste inte att han var så bra. Han spelar väldigt enkelt och tappar knappt aldrig bollen. Jag tror att vi unga spelare kommer utvecklas mycket under denna tid med seniortruppen. 

 

 

Nu går ni i 9:an och snart dags för gymnasiet – hur går tankarna kring gymnasievalet? Välja en utmärkt gymnasieskola på hemmaplan, slippa resor och få mer tid över till annat (som ex fotbollsträning) eller någon unik och  spännande gymnasieutbildning på annan ort i sikte? 

Lager - Jag kommer att gå i Gimo då det är nära och Gimo kommer alltid ha en viktig plats i mitt hjärta och när jag spelar i Gimo så kommer det vara skönt att slippa pendla långa avstånd till gymnasiet. 

Hagge: Jag har planerat att gå på Bruksgymnasiet här i Gimo. Jag tänkte på att kanske gå på gymnasium i Uppsala men ångrade mig snabbt.

 


Ni spelade båda två i ett pojklag med många duktiga spelare. Vad gjorde just ert pojklag så bra? Vad saknar ni mest med pojklagstiden?  

Lager - Saknar våra gamla tränare mycket Tommy, Joel och Marie, de var riktigt duktiga. Och alla spelare för vi hade en riktigt bra gemenskap och vann  i stort sett alla cuper vi var med i ett tag. 

 

Hagge - Det som var riktigt bra med pojklaget var att vi hade bra kemi och laganda. 

 

 

Några snabba korta får avsluta även denna intervju;  
 
Spela FIFA med polare eller Spela Spontanfotboll på Multi? 
Båda - Spontan fotboll på multi såklart! 😀 

Göra mål i seriepremiären eller göra mål i den sista avgörande matchen i oktober? 
Lager - Sista avgörande i oktober 
Hagge – Göra mål i seriepremiären

Höger eller Vänsterfotad? 
Lager - Högerfotad men vänster funkar hyfsat 
Hagge - Högerfotad

Skjuta hårdast, dribbla mest eller springa snabbast utan boll? 
Lager - Skjuta hårdast 
Hagge – Springa snabbast utan boll

Straffläggare, Frisparksskytt eller Långa inkast? 

Lager: Frisparksskytt, har tyvärr missat 3/3 straffar jag skjutit på match… 
Hagge: Frisparksskytt

Om du inte blir fotbollsproffs så kommer du bli proffs i / på….? 

Lager: Innebandy!  
Hagge: Tror inte att jag skulle kunna bli proffs i nåt annat eller någon annan sport.

 

Hemkunskap, Biologi eller Musik i skolan? 
Lager: Hemkunskap - dem kallar mig Gordon Ramsey i skolan!
Hagge: Musik

Vem sopar omklädningsrummet efter dusch – sist in i duschen eller sist ut ur duschen? 
Båda: Alltid den som kommer sist ut!


Tack för att ni tog er tiden! Kör hårt nu och hoppas ni hänger i över lång tid framöver så är framtiden på Idrottsgården er!   

 

 


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer