SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
En hemvändare "på lån" från Allsvenskan!
2021-01-20 09:22
Vi rullar på med ytterligare en tidig 90-talist. Senast han lirade gjorde han det nere i Göteborg, men efter ett uppehåll är det nu dags för allas vår "Fluff" att snöra på sig fotbollsskorna igen. En tidigare lagkapten och en löpstark spelare med stort fotbollsintresse som givetvis kommer bidra på flera plan i vår trupp 2021...

Välkommen ”hem” till Gårn för spel i Gimo 2021 säger vi då till Viktor ”Fluff” Johansson!

 

Hur känns det? Hur kom det sig att det blev en comeback i moderklubben?

Det känns riktigt bra. Jag har ju haft ett uppehåll från fotbollen här i några år, men suget har alltid funnits där och sedan jag flyttade hem förra sommaren har det vuxit ännu mer. När jag dessutom hörde att några från min ”generation” skulle återvända till Gimo kändes det naturligt att börja här istället för att testa lyckan i någon Uppsalaklubb.

Nu känner ju många redan igen dig, men för den ”nya” supportern (var ju ett tag sen du var här trots allt) – vilka är dina tidigare klubbar?

 Gimo IF, Bele Barkarby FF, IK Fyris, Dalen/KFF

Fyra klubbar och tre olika distrikt, en riktig globetrotter! Bästa fotbollsminnet/fotbollsögonblicket hittills i karriären?
Mitt bästa fotbollsminne från egna karriären är nog säsongen 2010. Jag fick ta över kaptensbindeln inför det året och vi kom någonstans i mitten av division fyra med ett ganska ungt seniorlag som spelade rätt fin fotboll. 

 

Du kommer till ett lag med ny huvudtränare och många nya spelare i seniortruppen - hur känns läget i laget?  Hunnit känna av några styrkor eller svagheter att jobba extra med? 

Vi har ju inte hunnit träna så mycket ännu men hittills känns det bra, då syftar jag både på stämningen i truppen och den nya ledarstaben. Jag är imponerad av träningsupplägget som vi haft under de inledande träningarna, allt känns väldigt genomtänkt och strukturerat. Angående styrkor och svagheter får du återkomma efter några försäsongsmatcher.

 

Återkommer om det då! För egen del då, vad hoppas du själv kunna bidra med i laget? Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare? Favoritposition på planen? 

Jag gillar att springa mycket och är även känd för att hålla låda på planen. Tidigare var jag även tvåfotad men får se om just den senare egenskapen håller i sig. Min favoritposition är vänsterback eller innermittfältare, som senior har jag främst spelat vänsterback men i yngre dagar var det i princip alltid mittmitten som gällde. Jag hoppas och tror att jag kommer kunna bidra med lite rutin till laget, även om det nu var några år sedan jag senast spelade fotboll.  

 

Bästa arenan/planen du spelat eller tränat på? Varför? Vad gör den arenan/planen så bra? 
Måste vara Hjorthagens IP, det var när vi lirade i trean med Gimo. Kommer ihåg att mattan var helt sjuk – det var naturgräs som var så jämt så att det nästan kändes som en konstgräsplan.

Bästa spelare du spelat med? Vilka spetsegenskaper hade denna som gjorde hen så bra?
Moses Ogbu. Det gick liksom inte att ta bollen från honom. Sedan har det ju visat sig att det gått hyfsat bra för Moses så här några år senare också.

 

Vad gör du förutom att vara fotbollsspelare i Gimo? Har förstått att du hänger en del på Studan i Uppsala?  Är det något i detta spännande jobb som du tar med dig i din karaktär som fotbollsspelare?

Ja jag är kommunikatör för IK Sirius i allsvenskan. Det innebär att jag är ansvarig för klubbens kommunikation, allt från det vi publicerar på sociala medier till det som finns på hemsidan samt är kontaktperson för press- och mediekontakter. I och med att det jobbet kräver att jag är tillgänglig vissa helgdagar kan det tyvärr bli så att jag inte alltid är uttagningsbar för Gimos matcher.

 

Det positiva med mitt civila yrke är väl att jag förhoppningsvis kan ta med mig lite inspiration från Studan och dela med mig av det till vår verksamhet på Idrottsgården senare i vår och sommar.

 

Ja då får du pendla ordentligt i seriepyramiden i år – från Allsvenskan ena dagen till Div 6/8 hos oss. Omväxlande! Har du hunnit kika på div 6-serien 2021 förresten? Vad vet du om motståndet? Vilka matcher ser du fram emot mest?
Efter fem år på Västkusten är det svårt att säga något om våra kommande motståndare i serien. Men de matcher jag mest ser fram emot är såklart alla derbyn, senast jag lirade i Gimo var mötena med Strömsberg det närmsta vi kom derbykänsla, så det ska bli kul att verkligen få känna på riktig derbyfeber här under säsongen 2021.

Yes! Det får vi hoppas att det blir! Några snabba korta

 

Göra ett snyggt mål eller lira fram till två enkla?

Beror på vad som leder till tre poäng, ett drömmål i förlustmatch? Nej tack. Två assist i en vinst? Absolut.

Gräs eller konstgräs?
Gräs

Lyckad dribbling eller lyckad glidtackling?
Lyckad dribbling

Super-Mac, Bullen, Arvtagaren eller Benny Guldfot? 

Bullen

Roll i fotbollen efter karriären - tränare, materialare, hejaklacksledare, vaktmästare eller nättroll?
Nättroll

Favoritlag förutom Gimo IF FK?
Sirius

Vilket lag/land vinner EM i sommar? (om det blir något)
Spanien

 

Stort tack för din tid och lycka till med säsongen 2021 – vi får hoppas att du både får lägga grunden till positiva artiklar på IK Sirius medier och Gimos dito! 


Viktor är en rutinerad spelare med stort fotbollshjärta och en mycket positiv karaktär att få in i gruppen oavsett hur många matcher det blir i slutändan – men vi hoppas och tar lite för givet att IK Sirius, SvFF och TV-bolag håller koll på Div 6 Östra och flyttar sina matcher om det skulle krocka! 


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer