SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Vilsen i 9 år - nu har han hittat hem till Gårn!
2021-01-18 08:00
Försäsongen är igång och dags att fortsätta våra presentationer!
Förmodligen har denna lirare inte varit helt vilse. Med goda orienteringskunskaper i familjen och i blodet så handlar det mer om att livet helt enkelt bestått av annat. Nio år klokare hittar "Lysta-sonen" nu hem till Idrottsgården för att förstärka vår trupp 2021...

Välkommen hem till Idrottsgården Viktor Andersson!

Kul tycker vi! Hur kom det sig att det blev denna återkomst? 


Tack så mycket. Jo, har blivit kontaktad av Urri under november och december 2020. Sugen har växt efter 9 år från Idrottsgården och i kombination med att flera gamla rävar, bland annat Viktor Johanson även valt att skriva på för GIF, så hoppar man givetvis på det här tåget

 

Innan vi går in på alla fotbollsfrågor, vad gör du i ”livet utanför fotbollen”? Dvs vad här hänt nu när du så att säga gått och blivit vuxen sen du var här sist?

Jag är nu utbildad civilekonom men arbetar som utredare av ekonomisk brottslighet i en av Sveriges största banker. Jag trivs väldigt bra med mitt yrke och har som mål att i framtiden driva eget företag med konsulttjänster för att utreda ekonomisk brottslighet. Min disciplin och noggrannhet i mitt yrke använder jag även på min fritid och även inom fotbollen. Jag har en flickvän och vi letar för närvarande efter gemensamt boende i Uppsala.

 

Där ser man! Bra jobbat får man säga! Om du nu hinner med någon fritid – några favoritsysselsättningar?
Jag tycker att racketsporterna Squash och Padel ger mervärde i min fritid. Min flickvän har även sommarstuga på Gräsö så uppskattar att hänga där under sommarmånaderna med alla aktiviteter det innebär.

Tillbaka till fotbollen då! För de supportrar och medspelare som inte har full koll på din karriär - vilka klubbar spelade du innan ditt uppehåll?
Spelade under år 2020 med Almo BK i divsion 7 och  det var ett härligt gäng. Dessvärre vart det nedflyttning men stämningen runt Lundaplan uppskattade jag. Det är enda klubben förutom GIF jag har representerat.

 

Något speciellt minne från din karriär du vill dela med dig av?
Angående bästa fotbollsminnet får det nog bli när man ryggade in ett hörnmål i juniorderby mot Alunda IF  - tror det var 2008. Vi vann matchen med 2-0 och vann senare serien om jag inte minns fel.


Hur känns läget i den trupp du anslutit till? Ny huvudtränare och många nya spelare - får vi bitarna på plats tills seriestart? Efter två träningar känner jag att vi har en bra mix mellan yngre och äldre spelare i truppen. Engagerade ledare och givande träningar. Jag ser fram emot säsongen och hoppas att kroppen kommer att hålla. Det är trevliga personligheter man har fått bekanta sig med och hoppas att lagbygget kan stärkas trots nuvarande omständigheter då social distansering ska följas.

 

Vad hoppas du själv kunna bidra med i laget? Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare? Hunnit känna av några styrkor eller svagheter att jobba extra med? Favoritposition på planen? 

Jag är en verbal spelare som vill styra och ställa från mittbackspositionen. Jag hoppas att jag kommer kunna hjälpa framför allt de yngre spelarna med tips för att de på bästa sätt ska lyckas i seniorfotbollen. Jag är som sagt inte den snabbaste på planen men skulle säga att den mentala styrkan håller hög nivå samt mitt huvudspel – och där i det defensiva huvudspelet kommer få motståndare att övermanna mig. Jag trivs nog bäst som mittback, men även innermittfältare fungerar.

 

Bästa spelare du spelat med? Vilka spetsegenskaper hade denna som gjorde hen så bra? 
Det är ett par GIF-legender man vill nämna, Andreas Lövström och Peder Gabrielsson. Lövström var en passningsspelare som höll hög nivå (a la Iniesta) och Gabrielsson var en "målvaktsjävel" man uppskattade att styra en som mittback. Målsprutan Markus Hägg som huserar för närvarande i division 2 i Sandvikens IF hör även till en av de bättre man spelat med. Detta gäller även Erik Widerberg som kom i toppen av skytteligan i division 4 trots att han bara spelade en halv säsong år 2012.


Normalt skulle vi fråga om vad ni tror om båda våra serier 2021, men nu har vi inte fått någon serieindelning i div 8 ännu så vi får rikta in oss på den serie vi vet något om, dvs div 6-Östra. Har du hunnit kika på div 6-serien 2021? Vad tror du/vet du om motståndet?
Det första jag tänker på är att serien kommer att präglas av många kommunrivaler som Films SK, Upplands-Ekeby IF och HÖFF. Dessutom kommer det bli en Ålandsresa vilket jag tror kommer uppskattas av truppen. Angående topplagen så har jag för dålig koll angående specifika spelare i dessa lag, men baserat på föregående år så bör UIF och Films SK bli tuffa motståndare. Baserat på den trupp vi har och den professionella organisationen så ska vi ha goda möjligheter att hamna i toppen av tabellen. Givetvis kommer kommunderby-matcherna vara höjdpunkterna under året och Films SK är ju den störta historiska rivalen. Så jag hoppas att det blir mycket publik (om restriktionerna lättas) framför allt mot Film då det var många år sedan Gimo och Film spelade i samma serie..


Ja vi hoppas verkligen att publiken får komma till Idrottsgården under säsongen som kommer!

 

Några snabba korta även till dig då!

 

Göra ett snyggt mål eller lira fram till två enkla? Göra ett snyggt mål!
Gräs eller konstgräs?
Gräs!

Vänster-, höger- eller tvåfotad? Högerfotad!

Lyckad dribbling eller lyckad glidtackling? Lyckad glidtackling!

Super-Mac, Bullen, Arvtagaren eller Benny Guldfot? Faktiskt ingen koll på någon av dessa fyra

Roll i fotbollen efter karriären - tränare, materialare, hejaklacksledare, vaktmästare eller nättroll? En tränarroll är intressant för framtiden

Favoritlag förutom Gimo IF FK? AIK

Vilket lag/land vinner EM i sommar? (om det blir något) Sverige såklart! Guldet ska hem till Sergels Torg!

 

Stort tack för din tid! Vi hoppas och tror att din verbala förmåga och ditt engagemang kommer betyda mycket för oss i år – och säkerligen göra dig till en bra tränare i framtiden!

Än en gång varmt ”välkommen hem”!


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer