SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Presentation av ledarstaben 2021 Del 2: "Jisses vad jag har tränat spänst"
2020-12-16 09:17
Nästa tränare ut är det mest exotiska inslaget i tränarstaben för 2021. Efter att nu rotat sig i bygden så föll bitarna på plats för att engagera sig i vår förening. En ambitiös och positiv smålänning som med stort engagemang tagit sig an det ovärderliga uppdraget...

”Coachfakta”

Namn: Fredrik Lundqvist

Smeknamn: Fredde, Freddan

Ålder: 38

Roll i organisationen 2021: Målvaktstränare

Tränarutbildning: SvFF Bas 1, fotbollsinstruktör på gymnasienivå

Yrke civilt: Lärare Idrott och Hälsa Frösåkerskolan i Östhammar

Civilstånd: Sambo Maria, sönerna Elis och Malte

 

Välkommen till Gimo Fotboll ”Freddan”!

Tackar!

 

Hur känns det att ha blivit indragen som en viktig kugge i ledarorganisationen för Gimo Herr 2021? 

Det känns både inspirerande och intressant!

 

Varför valde du att tacka ja och hänga på? 

Därför att det är kul att kunna bidra till den lokala fotbollen. Sedan vet jag att Wahla jobbar med tydliga krav på organisation och förutsättningar vilket jag tycker är viktigt. Som spelare tror jag att det är viktigt för att man i det långa loppet ska tycka det är kul att komma upp hit till Idrottsgården och träna och spela.

 

Vi har ju redan första träningarna du har varit med på sett att du kommer bli ett stort tillskott i år med stort engagemang och hängivenhet till ditt uppdrag, vad känner du själv är dina främsta egenskaper i tränarrollen allmänt och i målvaktstränarrollen specifikt?

Är mig själv ganska så mycket egentligen men gillar att vara tydlig, ha höga förväntningar och att vara tillmötesgående. I egenskap som målvaktstränare vet jag hur viktigt det är att nöta och nöta på små och stora saker för att utvecklas. Exempelvis så är jag i regel ganska kort för att vara målvakt, men jisses vad jag har tränat spänst som ung för att kompensera det. Och det gick ju bra! 🙂 

 

Då du kommer in med friska ögon, inte bara från andra sidan 288:an utifrån boplats utan även historiskt med rötterna i Småland så är vi och våra fans såklart lite extra nyfikna att veta lite mer om din fotbollshistoria;

 

Tidigare klubbar som spelare Uråsa IF, Ingelstad IK, IFK Örebro, Almo BK

 

Högsta nivå du spelat på? 3 (missade kval till div 2 sista matchen)

Det bästa med respektive klubb? 

Uråsa IF: hade en suverän gräsmatta.

Ingelstad IK: Frallorna efter träningarna.

IFK Örebro: Laganda.

Almo BK: En fin anläggning

 

Något speciellt minne du har från någon av klubbarna som du vill dela med dig av?

Dm-mästare med Ingelstad IK var ju kul. Och något år senare slå både Kalmar FF och Köpenhamn är ett fint minne. 

 

Inga dåliga skalper det! Från din egen spelstil och dina egenskaper som spelare - vad har du tagit med dig som tränare?

Vinnarskallen och att ställa krav skulle jag tro!

 

Det är ju inte så att föreningen är helt okänd för dig ändå? Sambon är fostrad i föreningen innan det bar av till Bälinge och elitfotboll, svärmor har varit både spelare och tränare i föreningens ungdoms- och damlag och svärfar var med som tränare för det härliga 78/79-gängets blåa lag under 7-mannaåren. Så nog har det gjorts några timmar på Gårn och nog kan du får "kontringar" runt släktmiddagen när du tar upp det som händer under året.

 

Så... hur mycket kommer det diskuteras fotboll hemma runt middagsbordet nu? Ser du fördelar i det eller känner du pressen på dina axlar? Eller gäller "det som händer på Gårn stannar på Gårn" och diskussioner/bollande uteblir helt? 

 

Visst kommer det bli en del diskussioner nu när man har lite insyn, men det som ska stanna inom gruppen stannar där. Vidare brukar jag och ibland Maria diskutera situationer, övningar och spelare. Hon är ju välutbildad med tanke på sin karriär och ett bra bollplank.

 

Inför året kommer vi att försöka spela så mycket som möjligt på gräs - mycket för inramning och föreningens skull - men vad tycker du själv som gammal "slängis" - på vilket underlag ska fotboll spelas? Är du så gammal att du har spelat på grus? Vad tyckte du då om det? Om du måste säga en positiv sak med vardera underlag - grus(gräs/konstgräs - vad skulle det då vara? 

 

Jag är fostrad på grus och har fortfarande ärr på kroppen sedan den tiden. Det var väl inte alltid superkul. Jag gillar gräsplaner som är välskötta! Uppväxt med grus så uppskattar man egentligen både gräs och konstgräs. Konstgräset kan dock vara lite vanskligt med tanke på slitningar i knän så viktigt för våra barn och ungdomar att ha koll på sina knäkontrollsövningar.  

 

Bästa arenan du spelat eller tränat på antar jag då inte är en grusplan?
Haha. Nej. Då skulle jag säga Strömsnäsbruk IP. Kanske inte arenan men deras plan var som en golfgreen. Aldrig spelat på bättre!

 

Om vi drömmer oss vidare i arenafrågan. Finns det någon annan arena i världen du skulle ha VELAT spela på om du fått chansen? 
Tottenham Hotspur Stadium! 

 

Slutligen så siktar vi lite framåt. I januari drar vi igång försäsongen - vad tror du i en tidig känsla inför säsongen? Vad har vi att se fram emot? Vad VILL DU ska vara våra styrkor? 

 

Viktigt att få igång kamratanda där det samtidigt ställs höga men rimliga krav på varandra. Sett till min roll i laget vill jag naturligtvis ha en fungerande målvaktssida. En målvakt till i truppen så att vi har tre stycken skulle vara det perfekta. Dels ur ett organisationsperspektiv men också ur ett konkurrensperspektiv.


Stort tack för din tid och tack för att du 2021 är beredd på att lägga en del av din tid och ditt engagemang på Idrottsgården! Att få in en målvaktstränare har varit ett prioriterat område så det känns riktigt bra! För undertecknad som av någon märklig anledning håller på Östers IF ger det ju ändå lite ”Tommy Svensson-feeling” att få in en smålänning i staben vilket är en bonus givetvis! J


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer