SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Presentation av ledarstaben 2021 Del 3: "Vinnarskallen vinner över rädslan"
2020-12-18 08:00
Näst ut i vår ledarpresentation är en kille som för många Gimobor kanske är mer känd som hockeykämpe men som nu med stort engagemang och intresse tagit sig an både tränarsyssla och styrelseuppdrag i Gimo Fotboll. Under fjolåret ansvarig för U17-laget, under kommande år i div 8-laget och en viktig kugge i vår ledarstab...

Coachfakta

Namn: Fredrik Hagstedt

Smeknamn: Hagge

Ålder: 40

Roll i organisationen 2021: Ass.tränare / Huvudtränare för div 8-laget!

Tränarutbildning: Ungdom C & Ungdom B

Yrke civilt: Isoleringsplåtslagare

Civilstånd: SINGEL

 

Frågar även dig då... Planeringshösten är slut och vi tar nu sikte mot träningsupptakten i januari, vad känns bäst från denna period? Vilka är fortsatt de största frågetecknen? 

Det bäste från perioden vi gått igenom är den nya organisationen för herrlaget. Det enda frågetecken som kanske finns kvar just nu är hur det blir med ett ev U17 lag.

 

Du som var med under fjolåret, om än i en lite annan roll, och även har en ledamotsplats i styrelsen är det någon förändring som är större än någon annan? Något som får större betydelse än något annat för herrfotbollen och för föreningen nästa år - "Året efter Covid"? 

Året efter… covid ser tyvärr ut att forsätta. Men vi hoppas alla att det inte blir en säsong till utan publik. Men även att andra aktiviteter på idrottsgården kan genomföras, tex hundutställningar, midsommar, mm som inte bara ger viktig inkomst för klubben utan också för hela Gimo. Fortsätter det dock som i år utan alla dessa viktiga inkomster måste vi i styrelsen titta på andra sätt att få in pengar till klubben.

Du är en av de, kanske något för få, tränare i föreningen som har sett till att få dig en bra tränarutbildning att stå på och bygga vidare utifrån. Vad tycker du är de största vinsterna från dessa utbildningar? Om du skulle peppa de tränare som ej "kommit iväg" än - varför ska man utbilda sig och vad är roligast med dessa tränarutbildningar? 
För mig är det jätte viktigt och en självklarhet att utbilda mig, oavsett om det är i min roll som tränare eller i mitt yrke. Som tränare har man ansvar för dom man tränar och att ge dom bästa möjliga förutsättningar för att bli bra fotbollsspelare. Många tror nog att dom har vad som krävs och klarar sig bra på den kunskap man redan har, men ack så fel dom har. Förbundets utbildningar ger så otroligt mycket kunskap. Så för våra barn och ungdomar skull i klubben uppmanar jag samtliga ledare att gå utbildningar som klubben erbjuder.

 

För många här i Gimo så är du ju mer förknippad med ishockeyn och dina år i isladan intill konstgräset - vad var det som fick in dig på fotbollstränarbanan? Vad har du för tidigare fotbollserfarenheter? Har du några målsättningar med ditt tränarskap? 
Jag kom med i fotbollen för två år sen då Tommy Johansson och Joel Stark som tränade P05 laget frågade om jag ville hoppa på eftersom dom tänkt sluta efter säsongen. Tommy och Joel har en del erfarenhet och kunnande så det var lärorikt att gå som ”lärling” under den säsongen. Jag slutade själv spela fotboll när jag var 14-15 år gammal då jag valde att bara spela hockey. Jag är ganska hemmakär så jag tror inte jag kommer träna någon annanstans än i Gimo. Men man ska aldrig säga aldrig J

 

Min erfarenhet är att de som kan mixa erfarenheter från olika idrotter ofta har stora vinster i det, därav lite nyfiken kring hur du ser på din egen idrottskarriär. Då den egna karriären består mer av hockey än fotboll så får du välja vilken sport du syftar på i nedan frågor: 

 

När du själv var aktiv - trodde du då att du skulle bli fotbollstränare i framtiden?
Jag trodde nog inte att jag en dag skulle bli fotbollstränare, men däremot hockeytränare. Men den chansen dök aldrig upp så det var tur att denna chans kom då jag älskar sport och gärna på ett eller annat sätt ”arbetar” inom idrott.

Vad har du tagit med dig från ishockeyn?

Både hockey och fotboll är lagsporter där laget är det absolut viktigaste och kommer alltid i första hand. Där man vinner och förlorar tillsammans, hjälper varandra varje träning och match för att laget ska nå dom mål man har.

Bästa arenan du spelat eller tränat på/i?  (i hela världen)

Jag har några finaler i St:eriks cupen som spelades i Globen, minns inte att vi vann nån av dom men att spela i Globen var rätt häftigt.

En arena du skulle ha VELAT spela på/i om du fått chansen? 

Hade man fått göra nån match i Pittsburgh tröjan i deras arena hade det kanske slagit Globen!

Bästa spelaren du spelat med? 

Bäste spelare jag spelat med är nog Tony Mårtensson som jag spelade med under alla år som pojk och juniorspelare i Märsta. Han var riktigt bra redan då och kom lite längre än jag inom hockeyn. :)

Bästa tränaren du haft? 

Bästa tränare jag haft…… Svårt! Men får nog bli delad första plats för Anders Hultin som jag hade som junior i Arlanda och Pelle Hånberg/Björn Lidström som tränade Gimo mitt första år här.

 

Nu är du ju själv då tränare, men vad var det bästa med att vara spelare jämfört med att vara tränare?

Bästa med att vara spelare är att man är får vara där det händer helt enkelt , på plan. Klart man är delaktig och kan påverka som tränare också med det är nått annat att vara med på plan.

 

Vi har det ju idag lite tunt på målvaktssidan med bara två målvakter så i skrivande stund så är du ju den tränare som gjort flest träningar mellan stolparna i år och då kanske nyper en tredjemålvaktsplats utifrån det närspel du bjudit på på plastmattan under oktober/november. Vilka är dina bästa egenskaper som keeper?  Jag ska dock vara ärlig och tillägga att vi i första hand verkligen hoppas att PJ och Negga håller sig hela och friska så att du inte hoppas för mycket! J

 

Hehe. Ja vi får verkligen hoppas att PJ och Negga håller sig friska o hela men jag är redo! :) Skämt och sido. Jag har hoppat in ibland om det saknats någon målvakt på någon träning, men även som utespelare. Som mittback såklart. Jag älskar att spela, om det så är hockey eller fotboll, så tar varje chans att delta i spelet när den dyker upp. Men att det skulle bli som målvakt trodde jag nog aldrig. Framför allt inte när jag egentligen är skotträdd, men vinnarskallen vinner över den rädslan så man har kanske lyckats ta nån boll ibland.

 

Så avslutningsvis, vad tror du nu om säsongen 2021? Och hur ser du på återkomsten av ett B/U-lag i div 8? Är dina grabbar redo att ta steget till seniorfotbollen? Vad vill du som ledare att detta lag ska bjuda på ute på planen? Vad hoppas du ska karaktärisera lagets spel och uppträdande?

 

Är bara positiv till att Gimo återigen får till ett b-lag. Det är ett bra komplement till a-laget. Vissa är redan redo, vissa behöver en försäsong för att förbereda sig för seniorfotboll. Men samtliga av mina killar från U17 kommer garanterat vara redo när det är dags för seriepremiär. Oavsett lag så vill jag ha ett lag som jobbar och sliter för varandra. Man anfaller med 11 spelare och man försvarar sig med 11 spelare. Det minsta jag kräver är hårt jobb från samtliga spelare, alla kan ha en dålig dag och missa passningar mm men jobba hårt kan man göra oavsett form för dagen. Jag vill ha fart i spelet, få tillslag på bollen med snabbt passningsspel, och våga fylla på i anfallen. Vi ska äga bollen! Vi är inte ute efter nått fairplay pris men vi ska ha respekt för motståndare, spela hårt men juste!


Stort tack för denna intervju Hagge och kul att du hoppat på dina uppdrag i Gimo Fotboll!


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer