SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Presentation av ledarstaben 2021 Del 1: "Troligtvis gav jag honom sömnlösa nätter!"
2020-12-14 21:35
I väntan på att spelarna åter ska vara på plats i januari så ger vi istället alla chansen att lära känna vår nykomponerade ledarstab. Först ut med en lite längre intervju där vi blandar dåtid och nutid är den "minst nya" - nämligen fjolårets huvudtränare och årets assisterande tränare i A-laget, vår ovärderligt engagerade...

”Coachfakta”

Namn: Robert Ursino

Smeknamn: Urri

Ålder: 45

Roll i organisationen 2021: Ass.tränare / Del i sportgrupp

Tränarutbildning: Avspark

Yrke civilt: Maskinoperatör på Sandvik

Civilstånd: Sambo

 

Då kör vi! Nu börjar en hektisk planeringshöst till slut ta slut och vi tar nu sikte mot träningsupptakten i januari, vad känns bäst från denna period? Vilka är fortsatt de största frågetecknen?

Att vi breddat truppen och kan få ihop till ett 2a lag med och vi har fått ihop en bra grupp runt laget. Fortfarande lite tunt och sårbart på målvaktssidan med bara två målvakter på två lag.

 

Du som var med under fjolåret, är det någon förändring som är större än någon annan? Något som får större betydelse än något annat? 

Vi har en bredare trupp + att vi får in en rutinerad huvudcoach tror jag kommer att ha en stor betydelse

 

Alltid bittert att åka ur en serie, men vad var det mest positiva 2020 och det som du vill att grabbarna tar med sig till kommande säsong? Och kan det i slutändan finnas något positivt med en nystart i div 6?

Ja sjukt jobbigt att åka ur en serie blev inte mycket sömn veckan efter och i slutet, mest positiva var tycker jag att vi skapade många målchanser och gjorde en hel del mål + att många unga fick chansen att testa på div.5 fotboll och jag tror de kommer att ha nytta av det under kommande säsong. Jag tror mycket på detta lag. Det finns många unga duktiga killar som kan ta stora steg framåt så kan vi behålla detta gäng så tror jag att det kommer att bli bra.

 

Du har ju ett delat sportansvar kommande säsong och har varit med i arbetet med spelartrupp och spelarrekryteringar. Om du hade obegränsad ekonomi och alla spelare i hela världen, nuvarande och föredetta (utifrån sin förmåga när de var i sin prime) skulle vara intresserade av spel i Gimo - vem skulle vara din drömvärvning alla kategorier och varför? 

Svårt men skulle nog bli Patrick Vieria tycker han var en komplett mittfältare löpstark , bra på att tackla , gjorde en hel del mål och ass. Men han kanske skulle få lite problem med domarnivån i Sverige. En Totti eller Martin Keown hade ju inte varit fel det heller.

 

Även om du, precis som undertecknad, inte blev något fotbollsproffs som spelare trots alla timmar av proffsdrömmar bläddrandes i samlaralbum, fast framför Tipsextra och Premier League och framför datorn med timmar av spel av CM (Championship Manager - en föregångare till Football Manager för de som ej var födda då) - så har du ju ändå en ”spelarkarriär” bakom dig så några frågor om denna;

 

Vilka är dina tidigare klubbar som spelare?

Gimo IF , Upplands Ekeby , Gimo IF , Hargs IK, Almo BK , Nyby FK (spelande tränare)

 

Det bästa med respektive klubb?

Gimo IF – Moderklubben har alltid en speciell plats i mitt hjärta man skaffade sig vänner för livet.

Upplands Ekeby (2 säsonger) - Spelade där under tiden jag gjorde lumpen. Bra mix med äldre killar och unga killar.

Hargs IK – Kul gäng hade på den tiden min mormor och morfar boendes i Hargshamn så kändes lite naturligt att gå dit då.

Almo BK – Där spelade jag större delen av mitt vuxna liv men tyvärr började jag jobba i butik så det kanske inte blev så många matcher och träningar som jag tänkt.

Nyby BK – Kompisgäng från Uppsala som hade jäkligt kul ihop

 

Något speciellt minne du har från någon av klubbarna som du vill dela med dig av? 

Mötte Hammarby B med Gimo B en gång i tiden som ung. Då mötte jag Hasse Eskilsson det var grymt, tror jag torskade alla nickdueller mot honom och vi torskade matchen med 8-0 eller något liknande

 

Bästa arenan du spelat eller tränat på? (i hela världen)

Gräsö IF hade en riktigt kort B-plan - där jag orkade springa straffområde straffområde plus att det blev närkamper hela tiden!

Har du någon drömarena du skulle ha VELAT spela på om du fått chansen? 

Finns egentligen tre arenor jag skulle velat spela på. Först Highbury då jag är ett fan av Arsenal, sen  Stadio Olimpico i Rom då Rom är världens vackraste stad och tillsammans med Gimo en plats som betyder och har betytt mycket i mitt liv. Slutligen givetvis Stadio San Paolo i Napoli då pappa är från trakterna - tänk så glad han skulle varit och kunna se mig spela där?!

 

Bästa spelaren du spelat med

Kommer ihåg att jag gjorde en B-match med Gimos ”Mattis” Eriksson någon gång på 90-talet. Han var som Fantomen hård mot de hårda, det var så man höll sig undan även om man spelade i samma lag.

 

Sen några år tränare då, men vem är den bästa tränaren du själv har haft? 

Hans–Erik ”Hasse” Eriksson – Han var min ungdomstränare och har lärt mig det jag kan - troligtvis har jag också gett honom många sömnlösa nätter!

 

Haha. Så vad är det bästa att nu själv vara tränare när du själv axlat hans mantel och fått ta över de sömnlösa nätterna?

Att kunna se att spelarna gör framsteg i match och träning.

 

Du hade ju själv, med din italienska ådra och bland alla italienska smörpass och tunnlar, en lite "opolerad" spelstil - är det något du tagit med dig som tränare/ledare på något sätt? Minns du något av dina röda kort mer än något annat?

Finns en del av temperamentet kvar i mig men tycker jag lugnat ner mig lite i alla fall och försöker jobba på det varje år. Minns ett jag fick när jag spelade i Almo. Jag startade på bänken och hoppade in och lyckades dra på mig 2 gula på mindre än 10 min… Hade alltid svårt att hoppa in. Hade nog behövt sitta i omklädningsrummet och lyssnat på lugna favoriter så man inte fick så mycket adrenalin i kroppen.

 

Hmm. Apropå den Gräsös b-plan du nämnde tidigare har jag ett vagt minne om att du lyckades bli utvisad just på denna arena. Men då berodde det inte på en tight och duellrik plan eftersom jag vill minnas att du blev utvisad från bänken?! Jag tror bestämt jag satt bredvid. Kan det stämma eller var det ”någon annan”?

Det stämmer. Nästa fråga... J

 

Ja vi ska inte fastna där, du har ju trots allt lugnat ner dig på äldre dagar. J Är det något rött kort du ångrar och vill passa på och be om ursäkt för offentligt?
Klart man tagit några dumma kort men inget jag speciellt kommer ihåg. Många kort var ju felaktiga… 😉


Det jag ångrar är saker jag har sagt vid utvisningar eller förluster  - varit/är en mycket dålig förlorare. Det finns tyvärr några domare i Östhammars kommun som fått höra en hel del dålig ord komma från mig och har någon tagit illa vid sig så ber jag hemskt mycket om ursäkt -  ni gör ett fantastiskt jobb vecka ut och vecka in!

 

Så avslutningsvis, vad tror du nu om säsongen 2021? Vad ser du mest fram emot och vad tror du kommer bli lagets och organisationens styrkor? Hur ser du på derbyserien vi har hamnat i? Och hur ser du på återkomsten av ett B/U-lag i div 8? 

2021 hoppas jag och tror att vi får se 2 Gimo lag som fightas i toppen av sina serier. Ska bli intressant att se utvecklingen på vårt unga lag och känns som vi även har en bra organisation runt laget med mycket kompetens. Är alltid kul med derbyn men också en speciell karaktär på sådana matcher. Jättekul att ha ett B-lag igen och vem vet kanske behövs en stor och stark forward någon match 😉

 

Stort tack för din tid! Och för all den ovärderliga tid du lägger ner på föreningen och laget, en riktig föreningsmänniska vi hoppas se på ”Gårn” i många år framöver! 


Nyhetsarkiv
Tennissiffror på Gårn!2021-09-09 19:00
Storseger i derbyt2021-08-28 20:50
2021-07-04 09:21
Seger i genrepet2021-06-20 21:37
Verksamheten pausas! 2021-04-14 12:52
Domarkurs2019-03-01 05:37
Biltvätt lördag 2 mars2019-02-18 08:21
Anmälda lag junior-DM2018-12-04 14:44
 
Våra sponsorer