Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gimo IF FK
Fotboll
Damlag
R/S-Gimo IF FK Dam div 3
2019-06-26 14:03

Gimo Dam mötte i vårsäsongens sista match Rosersberg/Sigtuna på bortaplan i söndags. Matchen slutar med gimoseger med klara 1-7(0-3).


Laget:

Alva

Linn

Tua

Mickan

Emmy

Freddie

Petra

Nicole

Jossan

Sara

Matilda


Cajsa F

Kajsa B

Moa


Råbergsvallens konstgräs var spelplats och tjejerna var revanschsugna efter en sämre insats i omgången innan.


Vi gör en genomgående stabil och bra insats. Vi får tid med boll vilket gör att vi blir trygga och bollförande tidigt. Det är dock när vi får fart på passningar, högre tempo med one touch, vi skapar de riktigt bra lägena. 0-1 får vi efter en dråplig situation efter skott av Matilda. Målvakten i R/S tappar skottet och domaren gör, från dålig vinkel, bedömningen att bollen är över linjen. Tveksamt, men den tar vi va? Skönt med lite flyt i början och det skapar ett lugn. 

Huvuddomare för kvällen var en ung tjej. 17 år(!), tror jag. Kul att förbundet satsar på unga domare och i synnerhet tjejer. Dock kan man kanske ifrågasätta hur snabbt de får avancera till att döma seriematcher i högre divisioner. Hon hade det tufft emellanåt. Jag förstår att spelarna blir irriterade vid uteblivna frisparkar etc. Coach också. Det skapar frustration och en negativ stämning på plan. Vi försökte iaf lägga fokus förbi domaren och acceptera läget. Det gör vi ändå bra och en eloge till tjejerna som stod ut med tuffa smällar utan att få något med sig. Det var ändå lika för R/S.


Vi fortsätter att hota kontinuerligt. Oftast när vi bryter R/S i deras uppspelsfas(rensningar). Vi ställer om och kommer med mycket folk och fart. 

Många bra lägen skapar vi matchen igenom. Siffrorna kunde ha varit större men 7 baljor på bortaplan tar vi alla dagar i veckan. Synd bara att Alvas(alltid duktig) nolla inte blev intakt. 

Vi stuvar om lite i positioner under matchens gång. Emmy gör 4 mål. Efter att ha haft många lägen under säsongen så hittar hon äntligen nätmaskorna. Matilda producerar igen med 2 mål och en assist. Hon har gjort en stark första del av säsongen i gimotröjan trots småskavanker under våren. 

Nicole assisterar till 3 mål och är som alltid bland de bästa på planen. Vid sidan om henne på mitten gör Petra igen en bra insats. Hon har oerhört bra spelförståelse men även bra närkamp och huvudspel. Vi saknade henne under fjolåret(barnafödsel) men är oerhört tacksamma att hon är tillbaka i år och det på ett imponerande sätt. Där bak sätts Tua och Mickan stundtals på prov av en duktig, men något ensam R/S-forward. De löser uppgiften bra matchen igenom. Beröm även till Linn som spelar 90 min i en något ovan ytterbacksroll.

Några tjejer ställer upp med kort varsel, Kajsa B och Moa. De gör det bra i sina inhopp. Moa Jo som sånär får scora på en fast situation. Men en snygg assist finns i protokollet oavsett. 


Rosersberg/Sigtuna-Gimo IF FK

1-7(0-3)


18:e 0-1 Matilda, ass Freddie

25:e 0-2 Emmy, ass Nicole

36:e 0-3 Matilda, ass Sara

58:e 0-4 Jossan, ass Matilda

63:e 0-5 Emmy, Nicole

69:e 0-6 Emmy, Moa

78:e 1-6

85:e 1-7 Emmy, ass Nicole


Vi tar några veckors ledigt från fotbollen nu. Serien drar igång igen i början av augusti med bortamatch mot Håbo FF. Innan det har vi träningsläger på Gräsö.


Vi summerar första delen av säsongen lite klyschigt med att säga att det varit upp och ner. Blandade insatser gör att vi huserar i mitten av tabellen. Vi har hög högstanivå och klarar vi att bibehålla fokus i tuffare matcher så kommer vi förhoppningsvis slippa de lite djupare dalarna.

Vi ser ändå med tillförsikt fram mot höstens matcher. Vi hoppas Ni kommer och hejar fram tjejerna på Går’n!


Ha en trevlig sommar!

💪💙

 
Våra sponsorer