Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gimo IF FK
Fotboll
Damlag
Träningsmatch Knivsta-Gimo 1-1 (0-1)
2019-04-15 08:32
Vi spelade vår andra 90-minutare för säsongen igår. En nyttig träningsmatch och värdemätare mot ett Knivsta vi senare har i serien.
Vi saknade en del spelare av olika anledningar men de 14 som var med skötte det utmärkt.

Laget
Alva Lamell
Cajsa Freudenthal
Tua Bergman
Mikaela Wiberg
Kajsa Bergström
Freddie Fast-Örneholm
Nicole Andersson
Emmy Pettersson (K)
Ida Grehn
Sara Öberg
Evelina Hallin

Linn Andersson
Moa Johansson
Josefine Lager

Vi startade helt okej. Det var väl inget utpräglat spelövertag för något av lagen men de gånger vi lyckades hålla i boll fanns intentioner att skapa. Det var hyfsat rörelsemönster på flertalet spelare och hade vi bara fått upp bolltempot något ytterligare hade klarare lägen skapats.
Knivsta stack upp emellanåt, de hade några stark-snabba framåt som satte vår backlinje på prov.
Vi tog ledningen efter ca kvarten spelad. Riktig snyggt och bra fotbollsmål. Som så många gånger förr kom det genom ett omställningsläge där vi vann boll centralt och ställde om med fart. Boll ut på vänsterflajjern där Grehnen fortsatte framåt. Hon satte in en diagonalare från kanten mot Evelina i mitten. Eve, något felvänd, valde dock att hoppa över bollen och det ställde Knivstaförsvaret och bollen rann igenom och vidare hela vägen ut till höger där Freddie fyllt på. Freddie mötte distinkt på ett tillslag, 0-1!
Bra vunnen boll, lite snabbare tempo i omställningen, fin boll in av Grehnen, god fotbollskunskap av Eve och riktigt bra avslut av Freddie. Kul och snyggt!

Efter målet behövde vi anpassa oss lite i positionspelet. Tyckte vi kom rätt bra på det, det blev iaf bättre, speciellt centralt. Cred till innermittarna! 
Knivsta stack upp och hade rätt mycket boll men de skapade inga jättelägen. De kom igenom ett par gånger men jag tyckte vi löste det helt okej. Backlinjen hjälptes åt eller löste det individuellt och fanns inte dem där stod Alva i vägen.

Vi hade hyfsad koll initialt i andra också men allt eftersom, och i takt med en del byten hos oss, tog Knivsta över. De hade kanske mer boll men skapade inga solklara chanser. Samtliga Gimotjejer fick dock slita under den här perioden och till slut kvitterade Knivsta. Djupledsboll ner på högerkanten där Knivstatjejen lyckades hinna upp boll innan den gick ut över kortlinjen. Pass snett innåt till en helt fristående och 1-1, otagbart för Alva.
Blev sen lite klassiskt ställningskrig där vi fick slita rätt hårt. I mån om att freda oss hamnade vi lite lägre i positionsspelet. Det blev lite ensamt på topp med en lång sista lagdel. Vi hade lite svårare att låsa fast bollen offensivt även om vi ställde om bra ett par gånger. Defensivt krigade vi dock på kanonbra.

Matchen slutade 1-1. Flera som tog ytterligare kliv, andra fick välbehövlig tempohöjare och överlag är jag jättenöjd med insatsen.

Knivsta-Gimo 1-1 (0-1)
0-1 Freddie - Grehnen 15:e
1-1 65:e

Alva gjorde det som vanligt utmärkt. Ingen chans på målet. Plus för många vältajmade utrusningar ner på fötterna.
Tua har höga krav på sig själv, tog något felbeslut någongång men hade desto fler rätta beslut. Överlag riktigt bra och hon både läser spelet och är bra med boll. Mickan var en av våra bästa igår (igen.) Otroligt följsam och uthållig mot ett par riktigt duktiga forwards. Jättenöjd med henne.
Det är jag med comebackande Cajsa Freuden också. Spelade lite mer än 30 min totalt och det var jättebra. Kul att hon är tillbaka! Hon tar steg i rätt riktning hela tiden.
Bergström gjorde det helt okej och Linn också, på stundtals rätt ovana positioner.
Grehnen saknade kanske lite tempo men kompenserar med inställning och hårdhet, låg bakom målet. Nyttig match för henne!
Freddie visade positiva takter igen och bra fart. Kul att hon får in ett mål också. Jag har plus på henne, både offensivt och defensivt!
Centralt är Emmy otroligt nyttig i bollhållandet och Nicole jättestark i närkampsspel och spelvändningar. De hjälper varann bra och båda ska ha plus för insatsen igår. Moa Jo avlöste gediget på innermitten. Det som kanske saknas hos henne i fart och uthållighet kompenserar hon med spelförståelse och styrka. Så tacksamt att hon ställer upp ibland och jag är supernöjd med henne!
Jag är nöjd med Öberg också, inte minst med hennes defenisva sida, där hon utvecklats och tar ett större ansvar.
Eve visade på nytt lite uppåtform och jobbade klart bra.
Lager fick lite speltid och gjorde det helt okej.

Vi har nu två träningsveckor framöver innan seriepremiären hemma sön 28/4.
Vi ska försöka förbereda oss så gott som möjligt och komma positiva och laddade in i denna säsongs seriespel!
 
Våra sponsorer