SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Harg-Östhammar FF
1 - 0
Gimo IF FK
Harg-Östhammar FF1 - 0Gimo IF FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 september, 11:30
Plats:Östhammars IP 1
Tävling:
Matchnummer: 170129123
Samling:10:30
1-0 förlust i HÖFF-derbyt
2021-09-27 16:30

I strålande fotbollsväder spelades så årets sista derby och årets sista bortamatch på Östhammars IP. Spelet blev väl inte lika strålande som vädret och det lag som lyckades förvalta en av sina få målchanser gick segrande ur striden. Vi gratulerar HÖFF till segern och tar själva nya tag inför serieepilogen hemma mot Trikadien på lördag! 

31 minuter tog det innan vi innan vi hade vårt första riktiga avslut. Det säger en del om vår inledning av matchen. Det är inte så att HÖFF skapar en massa de heller, utan det är mer av ett ställningskrig där vi envisas med att spela långsamt och smått medan HÖFF står för det mer raka och rejäla vilket gör att de tjänar mer mark i de offensiva aktioner de ändå har. 

 

Redan i den 18:e minuten kommer också HÖFFs segermål. Vi är tunna i duell centralt och släpper lite lättvindigt till ett skottläge utanför straffområdet, ett lågt skott som studsar lite knepigt på en ojämn matta och som PJ släpper retur på, en retur som vindsnabbe Severin i HÖFF är först på och petar in. Bra rak och tydlig aktion av HÖFF, och tre aktioner i rad där vi inte är riktigt 100 på tå tyvärr. 

 

Vet inte om målet var en väckarklocka eller om HÖFF-spelarna blev lite tröttare, för runt minut 20-25 tar vi över matchbilden ganska ordentligt - i alla fall sett till bollinnehav. Under avslutningen av första halvlek har vi ett inlägg som går i ribban, ett helt öppet läge på "bortre stolpe" (och misstänkt straff i samma situation), en hörnnick som är sånär att gå in och ett friläge centralt där vi inte lyckas komma till avslut. Utöver det ett par inläggslägen och avslutslägen där vi inte riktigt får till det sista lilla. 

 

I slutet av första blir tyvärr Jamal skadad så inför andra får vi möblera om lite. Vi chansar bl a och skickar upp en tanks i boxen och försöker trumma vidare från den fina avslutningen av andra. Men vi väger för lätt i och kring straffområdet, blir lite omständiga med boll  i uppspelsfas (samtidigt som medspelare är för stillastående), tar alldeles för få avslut och försöker alldeles för sällan att slå ut våran motståndare i de 1 mot 1-lägen vi får. Kevin Sporron har några fina aktioner som bryter mönster och gör det jobbigt för deras vänstersida, men när han behöver vila en sväng så slutar vi tyvärr utmana och de får vila upp sig igen och orkar ta kampen matchen ut. 

 

Vi har dock något läge som gott kunnat resultera även i andra, bland annat en finfin frispark från Hampus som går i virket - mål där och matchavslutningen hade kunnat bli en annan. Utöver detta några halvlägen där vi dock har svårt att komma till avslut - antingen får vi för många bolltouch - eller så hinner vi inte riktigt fram på inlägg/inspel. Det var inte våran match helt enkelt, och även om vårt anfallsspel inte sprudlar så har vi heller inte riktigt något "flyt med studsen" denna match. Bara att gratulera HÖFF till en väl genomförd kamp där de tror på sin idé och säkert i sin tur fick med sig den studs de haft emot sig andra matcher. 

 

Det märks att vi har några spelare som börjar bli slitna och avsaknaden av några av våra mer kraftfulla spelare märktes i vårt djupledsspel idag - samtidigt är känslan att alla verkligen försöker göra sitt bästa utifrån dagsform. Kul att bl a se Fredrik hålla för 45 minuter efter skadefrånvaron, kul att se Almen som fortsätter kombinera tät defensiv med att bryta mönster med offensiva löpningar och Sporron som ändå visar att han kan har en hög högstanivå och en ambition att slå ut sin spelare. Aptrist att förlora matcher och vi gör ingen jättebra match (och i "vi:et" ingår givetvis även coachningen då varken ändringar/nya positioner i startelvan inför match eller ändringar under match riktigt slog fullt ut denna gång), men det finns ändå positiva delar både kollektivt och individuellt sett på fler håll än de tidigare nämnda, så viktigt att ändå ta med oss dessa delar.  

 

För känslan är ändå att spelare för spelare krigar ändå på och försöker - men kollektivt synkar det inte hundra i det offensiva spelet där vi hoppas att vi kan vrida upp bolltempo och bli vassare i djupled i serieavslutningen på lördag. Mer mod, fler tempoväxlingar och ett rejälare spel i och kring straffområdet så skall vi ta revansch på oss själva - tömma de sista krafterna och tillsammans avsluta med en kul match när Trikadien kommer på besök!

 

Nya tag - och säsongens sista rejäla krafttag!


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 2/10 12:00
2 - 0  
Sön 26/9 11:00
0 - 1  
Lör 25/9 11:30
1 - 0  
Lör 18/9 14:30
11 - 0  
Lör 18/9 12:00
1 - 0  
Sön 12/9 16:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer