SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Gimo IF FK
6 - 0
Vattholma IF 2
Gimo IF FK6 - 0Vattholma IF 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 september, 15:00
Plats:Idrottsgården 1
Tävling:
Matchnummer: 170129104
Samling:14:00
Tennissiffror på Gårn!
2021-09-09 19:00

Efter en jämn inledning kunde vi både koppla grepp och gå ifrån när vi till slut slog Vattholma 2 hemma på Gårn med 6-0. En mycket bra insats av hela laget gör att vi ligger kvar i serieledning i den tighta serietoppen!

 

Ett något försenat matchreferat beror på att denna match var den första av tre nyckelmatcher på rad nu när topplagen ska mötas - ett efter ett - vilket gör att det egentligen blev fokus på nästa match så fort domaren blåst av bataljen mot Vattholma 2. 

 

Det gör att matchreferatet inte heller blir något jättelångt sådant denna gång. Men vi kan inleda med att uppladdningen för matchen inte var den bästa, en halvknackig träningsvecka följdes av olyckligt sena återbud som gjorde att vi fick ställa om lite i matchplan på kort varsel. Men ibland verkar det vara så att lite extra stresspåslag och förändringar kan göra att man kopplar på lite extra när domaren väl blåser till matchstart. Hursom var det ett taggat Gimogäng redan under matchens första halvlek och när vi kliver av med ledning 2-0 i halvtid så är vi kollektivt inne på att vi genomfört årets hittills bästa "förstahalvlek". Vattholma ligger rätt högt så vi tillåts inte rulla igång, men vi tar förstaduellerna och vinner andra- och tredjebollar istället och kan på så vis starta våra anfall relativt högt och gör en halvlek där vi spelar varierat - men med ett tydligt hot i djupled. Målskyttar då? Ja Senay visar grym speluppfattning när han rullar igång en snabb frispark till Hakin som sätter dit friläget och det andra målet gör hans forwardskamrat Halvor. 

 

I halvtid är vi såklart väldigt nöjda - men också otroligt tydliga med att vi inte får vara nöjda. 90 minuter ska spelas och ett starkt lag som Vattholma gäller det att gnuggas på emot. Och hur det gnuggas. Första 25 av andra så bara kör vi. Kontrollerat bakifrån, hårt jobb kombinerat med kreativitet från mittfältet och otroligt löpvilliga forwards. Riktigt kul att se! Halvor och Hakin gör varsitt mål till och tillsammans med Jamals kasse så har vi på 20 minuter gått upp till ledning 5-0 med bud på fler! 

 

Efter 5-0 målet börjar vi rotera lite i elvan, men det är inget som påverkar i större grad utan de som kommer in öser på med samma självförtroende. Bland annat får vi ju se Sporrons soloraid - i vad som näst intill är hans första bolltouch - som näst intill leder till ytterligare ett Gimomål. Vi skapar fortsätter skapa chanser halvleken matchen ut, och även om Vattholma är starka nog att skapa lite halvlägen i och kring straffområdet så jobbar vi klart över 90 utan att släppa till något mål - låter PJ få hålla nollan och får se Nisse från ytterposition spika slutsiffrorna till "blankt set 6-0". 

 

Nu väntar ett tuffare motstånd härnäst när resan går till Ekebyvallen i Uppsala för att möta obsegrade UIF i vad som kan betecknas som en tidig "seriefinal" - för även om vi har flera tuffa matcher kvar efter det - bland annat med två tuffa kommunderbyn - så går det ju inte att sticka under stolen med att UIFmatchen avgör vilket lag som kopplar greppet.

 

Bara att växla upp och gå för det - tillsammans mot nya starka prestationer!


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/10 15:00
Lör 2/10 12:00
2 - 0  
Sön 26/9 11:00
0 - 1  
Lör 25/9 11:30
1 - 0  
Lör 18/9 14:30
11 - 0  
Lör 18/9 12:00
1 - 0  
 
 
Våra sponsorer