SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Films SK
0 - 5
Gimo IF FK
Films SK0 - 5Gimo IF FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 augusti, 14:00
Plats:Björkparken 1
Tävling:
Matchnummer: 170129097
Samling:13:00
Storseger i derbyt
2021-08-28 20:50

... och fortsatt obesegrade i östra sexan. Efter ledning 3-0 i halvtid så skrivs segersiffrorna till slut till 5-0 innan slutsignalen. Finns mer att ge spelmässigt men kul med fem olika målskyttar och att vi med segern tog oss upp i serietopp! 

 

Björkparken har en av Upplands finaste gräsmattor men tyvärr fick vi först vid ankomst reda på att matchen var flyttad till "jordplan". För att vara föreningens tredjeplan håller den dock riktigt bra och hemmalaget hade ex löst det snyggt med tält över avbytarbänkar och en välklippt plan  - en eloge för detta!

Sen är det inget tvivel om att vi hade tjänat på att spela på den fullstora A-planen och det underlag den bjuder på och det tog tid innan vi kunde hitta nycklarna till att låsa upp det kompakta Filmförsvaret på den tighta planen.

 

När vi väl hittar lite spelvändningar med tempo i bolleverens så kommer vi till lite lägen och det är just ett läge på vår vänsterkant som ger ledningsmålet. Jacob slår en fin kross som hittar Ruben som i sin tur slår ett fint inlägg som Hakin knoppar dit. Och just nickmål skulle det bli fler av. Andra målet kommer på andra kanten, Sigge går iväg i djupled och lirar vidare till Sporron som med påpasslighet och lite flytt knoppar bollen vidare i en perfekt båge över målvakten. Sista baljan är en frispark från Hampus som hittar nästa pannben - denna gång är det Lager som knoppar dit helt omarkerad. Lite smolk i första är att Jacob får kliva av efter huvudskada - men i stort konstaterar vi att vi gör vissa saker bra - men att det också är viktigt att vi håller bolltempot uppe och gör det som tar oss framåt i högre frekvens. 

Vi gör det väl stundtals, men lyckas väl inte direkt vrida upp tempot nämnvärt utan det hårt arbetande unga Filmlaget krigar på och håller tätt. Vi gör inget spelmål i andra, mycket tack vare att vi är för tveksamma i våra 1 vs 1 och 2 vs 1 -lägen där vi tappar tempo och får för många touch på boll. Istället gör vi ytterligare två på fasta. Martin har en strålande serv som Senay bara ska knoppa dit. Senay får dock bara en halvträff - dock tillräckligt bra för att Sayid påpassligt ska slå in bollen från nära håll. Femte kassen drar Hampus in direkt från hörnflaggan. Vi har många chanser och halvchanser att göra fler - men Film jobbar hårt inkluderat en slängis som gör några fina parader längst bak och slutresultatet stannar vid 5-0, ett resultat som räckte till att ta oss upp i serietopp. 

Vi gör en homogen och klart godkänd insats, men vi har också mycket att jobba vidare med inför de tuffare och roliga utmaningar som står framför oss. Tack till det unga Filmlaget för en bra arbetsinsats på en svårspelad plan - vi själva tar med oss fem olika målskyttar, nollan defensivt, vassa fasta och ett antal fina kombinationer och spelvändningar till det som kommer framöver! 

Vi hoppas nu på en träningsvecka bättre än den förra (riktigt risigt väder och hög frånvaro) och en kul och spännande sådan där vi ser fram emot toppmötet med tuffa Vattholma 2 på lördag 4/9. 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 2/10 12:00
2 - 0  
Sön 26/9 11:00
0 - 1  
Lör 25/9 11:30
1 - 0  
Lör 18/9 14:30
11 - 0  
Lör 18/9 12:00
1 - 0  
Sön 12/9 16:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer