SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Gimo IF FK
2 - 1
Enköping United FK
Gimo IF FK2 - 1Enköping United FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 augusti, 12:00
Plats:Idrottsgården 1
Tävling:
Matchnummer: 170129094
Samling:11:00
Kaffe, kaka - tredje raka!
2021-08-24 17:30

... men det var inte utan att både kaffe och kaksmulor sattes i halsen när trean mot ett stabilt Enköpings United till slut togs med andan i halsen! Efter en mållös första halvlek där vi har flertalet målchanser men PJ också räddar en straff - så tar gästerna ledningen tio minuter in i andra innan vi till slut får dit två bollar i 78:e och 79:e - båda gångerna via Hakins fötter. Spelmässigt kanske välförtjänt trots en lite trög prestation -  blev ju svettigt värre men också starkt att hålla ången uppe över 90 minuter och vända på steken! 

Vi inleder matchen bra. Efter sex minuter kan vi räkna till i alla fall fyra 100%-iga målchanser - men även konstatera att ett taggat Enköping kan skapa någon riktigt klar målchans de också. När vi lyckas få ner bollen bakom backlinjen blir det farligt mången gång - på samma sätt som Enköping tar sig runt med fart "utanför oss" och skapar chanser även de. En svajig halvlek där vi skapar chanser för att gott och väl leda matchen i halvtid - men där Enköpings lägen med bl a en straff emot oss även de med lite otur kunnat leda med ett par bollar - men PJ räddade straffen och Lager hann först på returen - och vi kunde gå till halvtid med läge 0-0.

 

En del onödig frustration i slutet av halvleken gav oss en del gula kort som tillsammans med att vi i slutet också körde fast spelmässigt lade grunden till beslutet att göra några byten för att få in friska rappa ben med mer energi, kunna spela ännu större och fortsätta hota i djupled med mer fart för att skapa ännu fler målchanser och till slut få dit dem. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. Vi blir istället otroligt passiva i inledningen av andra, löpningarna i djupled blir färre, istället för att bli större så kommer vi in centralt och stänger ytor och Enköping försvarar sig relativt enkelt mot det lilla vi lyckas hota med. Istället blir det Enköping som 10 minuter in i halvleken i en vass omställning trampar runt vårt lag och slår en boll snett inåt som avslutas på bästa sätt för bortalaget.  0-1. Inte logiskt kanske, men heller inte oväntat i en period där vi tappat lite beslutsamhet, noggrannhet och fart. 

 

Med 20 kvar gör vi lite byten och positionsskiften igen. Bl a Hakin åter på banan och Jamal in som central spets. Vi får fast boll, fler spelare som hotar rättvända och lite mer beslutsamhet offensivt. I denna veva sliter sig Jacob fri centralt, men görs ner av Enköpings sista försvarare och domaren kan inte göra annat än att dra upp det röda för en målchansutvisning.  Med dryga tio minuter kvar så kommer till slut en ändå välförtjänt kvittering när en finfin svepande boll från mittfältet når Hakin som inte gör något misstag utan med få touch tar emot boll, rundar keeper och rullar in bollen. Bara minuten senare ringer det igen när ett inlägg kommer från högerkanten och en taggad Hakin är först på bollen och skarvar in bollen utom räckhåll för målvakten. Helt plötsligt alltså ledning 2-1 och samtidigt som luften gick ur ett decimerat Enköping så fick vi luft under vingarna - men närmare ett tredje än ett stolpskott kommer vi inte. De sista minuterna gör Enköping ytterligare något tappet försök till kvittering - men vi håller i och håller ut och tar hem de tre poängen till slut. Med andan i halsen och lite extra sköna tre poäng. 

 

Vi är nu fortsatt med i serietoppen och tar nya tag till det kommande tuffa derbyt borta mot Film på lördag. Dags då att korta avstånden defensivt - men framförallt släppa tyglarna lite och lita på att vi är bra, för efter tredje raka är vi  såklart värda både kaffe och kaka!! 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/10 15:00
Lör 2/10 12:00
2 - 0  
Sön 26/9 11:00
0 - 1  
Lör 25/9 11:30
1 - 0  
Lör 18/9 14:30
11 - 0  
Lör 18/9 12:00
1 - 0  
 
 
Våra sponsorer