SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Gimo IF FK
3 - 0
Storvreta IK 2
Gimo IF FK3 - 0Storvreta IK 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 31 juli, 12:00
Plats:Idrottsgården 1
Tävling:
Matchnummer: 170129073
Samling:11:00
Seger i hemmapremiären mot Storvreta 2!
2021-07-31 17:55

Efter 90 minuter stod det klart att vi var det starkare laget och var väl värda den 3-0 seger som stod på resultattavlan! Det klickar såklart inte över 90 minuter, men vi fortsätter ta steg i rätt riktning och visar idag att vi med några taktiska korrigeringar och framförallt tålamod att bara jobba på kan nöta ner våra motståndare och ta hem en välförtjänt trepoängare till slut!

Storvreta 2 såg till synes ut på pappret ha en matchtrupp med sig och det var med respekt vi tog oss an matchstarten. Kanske hade vi lite för mycket respekt och blev stundtals lite väl passiva i inledningen - men en skillnad mot Funbo är att vi tar bättre beslut och ändå spelar lite rakare - vilket gör att vi äter oss in i matchen och eftersom skapar oss själva förutsättningar att öka variationen i vårt anfallsspel. Även om vi skapar de bästa riktiga målchanserna så är det spelmässigt ändå ganska jämnt fram tills sista kvarten av första ungefär och Storvreta är lite luriga när deras längre bollar hittar in bakom/utanför vår backlinje på fartfyllda spelare. Backlinjen är dock oerhört stabil idag - trots att vi tvingas till flera byten under matchen så löser vi de flesta situationer och backlinjen stressar inte upp sig - givetvis med god hjälp av ett hårt jobbande mittfält som backcheckar och jobbar in andrabollarna!

 

Vår bra sista kvart av första, där vi vinner boll högre upp och även har mer varierat spel nerifrån, belönas till slut med ett ledningsmål. Ett snabbt uppspel centralt leder till en finfin passning i djupled till Hakin som inte gör något misstag i friläget utan hemmaledningen är ett faktum och hålls halvleken ut. En stabil halvlek där vi inte kommer rätt på det hela vägen - men där vi jobbar oss in i det eftersom och till slut får in första målet. 

 

I halvtid laget igenom de delar vi har ambitionen att förbättra i andra, vi vill försöka sätta en högre press och vinna boll högre upp - men åter har vi lite svårt att bara "rivstarta" en halvlek och även om vi är spelförande överlag så känns det inte helt tryggt med uddamålsledningen första "femman". Men en 7-8 minuter in i halvleken så får vi då ändå till ett riktigt fin anfall där vi vänder spelet från vänster till höger via centrala spelare och Collins vassa inlägg snuddas av Hakins hjässa (eller?) och letar sig fram till Halvor som tar emot och avslutar på bästa sätt. Ett fint fotbollsmål och en skön 2-0-ledning!

 

Vi fortsätter jobba på och skapar chanser för att göra vårt tredje både två och tre gånger (minst). Storvreta försöker lyfta upp laget och spelet för att nå en reducering - det ger oss också en del kontringslägen som är sånär att utnyttjas. Till slut, i 86:e,  får vi också sätta dit trean och det blir också slutsiffrorna. Tidigare Storvretaspelaren Sayid slår ett inlägg som Hakin skarvar vidare till Viktor som fyllt på på bakre och avslutar på bästa sätt. Kul med ytterligare en målskytt och kul att vi får hålla nollan efter en stabil och homogen insats!

 

Ger extra cred till Jacob och Senay som på ett bra sätt löser dilemmat vi ställdes inför centralt i första. Vi var frustrerade där, framförallt kanske coach som har höga förväntingar både individuellt och kollektivt på gänget, och då framförallt gällande att vi kom fel i försvarsspelet men starkt att med lite korrigering, fler löpmeter och ansvar jobba sig in i det och ta kommandot centralt - galant av duon i centrum! Sen kan man inte låta bli att ge ett extra plus till Hakin som jobbar stenhårt från första till sista spark och ändå orkar vara kreativ ända framme i 90:e minuten - måste vara oerhört jobbig att möta!

Att vi har en bred bänk är också avgörande idag. För trots skada i backlinjen och offensiva spelare som går trötta tidigt i värmen - så håller vi liret och jobbet uppe kollektivt hela vägen - så sista plusset ger vi helt enhelt hela gänget från en trygg sista utpost, en backlinje som är trygga med och utan boll, ett delaktigt mittfält som jobbar hårt och fram till offensiven som tar många löpmeter och skapar lägen. BRA jobb ALLA och Keep up the good work!

 

Tack också till Storvreta 2 för en bra match och till publiken som slöt upp på Idrottsgården!

 

A-gänget har nu uppehåll i div 6 fram till den 21/8 då vi tar emot Enköpings United! Varmt välkomna då igen!

 

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 2/10 12:00
2 - 0  
Sön 26/9 11:00
0 - 1  
Lör 25/9 11:30
1 - 0  
Lör 18/9 14:30
11 - 0  
Lör 18/9 12:00
1 - 0  
Sön 12/9 16:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer