SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gimo IF FK
Fotboll
Herrlag
Funbo IF
1 - 2
Gimo IF FK
Funbo IF1 - 2Gimo IF FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 24 juni, 19:00
Plats:Vargspåret IP 1
Tävling:
Matchnummer: 170129071
Samling:18:00
En efterlängtad premiärseger på Vargspåret!
2021-06-27 18:45

Efter tidernas längsta försäsong skulle vi äntligen få ut och göra upp i "det gröna fältets schack" och åter igen få slåss om poängen. Resan  gick till gemytliga Vargspåret där Funbo IF huserar och efter en tight och spännande tillställning fick vi till slut studsen på vår sida och gick vinnande ur striden. Efter underläge i halvtid vände vi med stark moral till seger med 2-1 efter straffmål av Hampus och ett väl förvaltat friläge av Hakin!

En premiär är alltid en premiär och även om du känner dig förberedd efter bra träningar och väl genomförda träningsmatcher så blir det en annan anspänning och kamp när det står poäng på spel. Efter att ha haft en vecka innan där vi haft träningar med spelare som klivit av pga skadekänningar och arbetssituationer som hängde som ett OK över våra axlar så lättade molnen träningen innan match och även om inte alla spelare var tillgängliga så kände vi att vi åkte till vår premiär med en stark trupp - något extra breddad med någon extra avbytare utifrån de halvkänningar vi haft.

 

Premiärens motståndare Funbo var såklart också väl förberedda. Vi var väl hyggligt pålästa och visste att våra motståndare av ett lag med några rejäla och fysiska spelare i backlinjen, ett spelande lag med ambition att spela genom lagdelarna och med vassa och fartfyllda spelare längst fram - men att vi med en bra aggressiv press och noggrannhet i vårt offensiva spel skulle ha goda chanser att sno hem poängen med en bra dag på jobbet.

 

Vår första halvlek är lite sisådär. Vi ser nästan ut att vara lite tagna av stundens allvar. Vi är passiva både i försvar- och anfallsspel och mot ett kontringsstarkt lag som Funbo så håller det inte att gå rätt in i "motståndarguarden" och tappa boll eller falla för djupt så att vi tappar press på förstaleverensen. Då slår de till och utnyttjar de ytor som bjuds. PJ tvingas till någon vass räddning och vi har dessutom ett antal situationer där vi rensar undan i sista sekund - innan Funbo till slut utnyttjar en kontring till fullo där vi kommer tvåa-trea i flera situationer och motståndet utnyttjar ytorna till fullo fram till ett välplacerat avslut.

 

Vi börjar efter målet fundera på om vi ska omorganisera laget, direkt eller åtminstone i halvtid. Vi känner att vi siktar på halvtid i första hand, men efter att vi avslutar halvleken riktigt bra, med 5-7 minuter där vi sätter bra press igen och kommer till flera lägen där vi hotar i och kring straffområdet, så tar vi beslutet att ta vid där vi avslutade första halvleken och tugga på där vi var. Vi sätter fler passningar framåt, får in fler bollar i straffområdet och sätter högre press - vilket sänder tydligare signaler rakt igenom elvan på planen.

 

En annan detalj som påverkar matchbilden är ett fartfyllt och beslutsamt inhopp av Sporron. Och i början av andra spelar vi oss igenom Funbolaget och när nämnde Sporron under sin slalomrunda centralt görs ner är straffen solklar. Kapten Andersson kliver fram och slår in den beslutsamt och kvitteringen är ett faktum.

 

Målet ger såklart fortsatt energi och vi fortsätter göra saker mycket bättre och tydligare än under den första halvleken. Vi tar snabbare beslut i presspelet försvarsmässigt och spelar större och snabbare anfallsmässigt. Vi är riktigt nära att knoppa in någon hörna under halvleken och vi kommer till flera bra avslut - framförallt från vår högersida - men bolluslingen vill inte in. Förutom en gång förstås. Vi vinner boll och spelar snabbt upp boll på vänsterkanten, bollen är ute och dansar på linjen men håller sig på planen med marginal och efter fint samspel så landar kontringen i ett friläge för Hakin centralt, ett friläge han förvaltar på bästa sätt - ett mål som skulle visa sig bli det matchavgörande.

 

Vi har som sagt lägen till fler mål - men Funbo är långt ifrån ofarliga. Med sin fart i omställningarna och tyngden på fasta så får vi jobba hårt matchen ut. Bland annat har de en serie av långa inkast där pulsen stiger på både tränarstab och ersättare. Men grabbarna sliter hårt och håller bort de absoluta farligheterna. PJ plockar lyrorna och sänder trygghet när vi inte lyckas bryta innan dess med vårt hårda jobb, fokus på rätt saker och noggrannheten NÄR vi vinner boll.

 

Bollen studsar vår väg till slut och 3 poäng med hem till Gimo och med oss in i sommaruppehållet! Vi tackar Funbo för en spännande och tuff match på en finfin gräsmatta!

 

Vi tar med oss att vi inte har råd att vara så passiva och otydliga som vi var under första halvleken - och vi tar givetvis också med oss en stark vändning och att vi är fortsatt starka i andra halvlekarna!

 

Individuellt lite extra plus till Sporron som kommer in och bryter lite mönster med sin beslutsamhet i djupled och till Isak som håller ihop det strålande bakifrån efter att Larsson klivit av skadad - men som sagt - all cred till hela gänget som lyfter sig i andra och tar jobbet tillsammans - både med och utan boll! Extra cred också till de spelare som var med i matchtruppen men som det blev väldigt lite speltid/ej blev speltid för i premiären - ovärderligt att när vi inför match var osäkra på den fysiska statusen att kunna gå in i match med en trygghet att vi var breda nog att fixa ev skador eller förändringar. Stort och viktigt på både kort och lång sikt!

 

Nu tar vi rast och vila - nya tag i slutet av juli!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/9 14:30
11 - 0  
Lör 18/9 12:00
1 - 0  
Sön 12/9 16:00
3 - 1  
Lör 11/9 13:00
1 - 0  
Lör 4/9 15:00
6 - 0  
Sön 29/8 14:00
5 - 7  
 
 
Våra sponsorer